HEERHUGOWAARD – Op zaterdag 18 augustus, één dag voor de 49e editie van ‘Tour de Waard’ is de Waardse Tunnel Route, al vier jaar is de fietstocht vast onderdeel van het ‘Wielerweekend’.

Het Waardse Wielerweekend is een initiatief vanuit de Heerhugowaardse sierteelt in samenwerking met stichting ‘Tour de Waard’ en omnisport. De Waardse Tunnel Route wil door middel van deze fietsritten geld bijeen brengen voor het goede doel. De organisatie kan uiteraard niet zonder sponsors en vrijwilligers, afgelopen jaar hebben verschillende bedrijven hier mede hun ondersteuning aan gegeven. ‘Wij willen deze goede doelen binnen de regio Heerhugowaard en omstreken houden om het geheel een meer persoonlijke karakter te geven en voor ieder ook duidelijk is waar het geld terecht komt.’ vertelt de organisatie.

Veranderingen
Ten opzichte van vorig jaar is de startplaats gewijzigd. Waar er in de eerste drie jaar werd begonnen bij roeivereniging Ossa, is er ditmaal gekozen om naast het clubgebouw van HV Tornado te beginnen. ‘Dat ligt centraler en dus is het een betere plaats’, aldus de organisatie.

Als extra aankondiging komen er enkele weken van tevoren blauwgroene fietsen op diverse punten in Heerhugowaard. Dat moet leiden tot extra deelnemers. ‘We proberen ieder jaar te verdubbelen. Vorig jaar waren dat er 250. Het is ons tot nu toe telkens gelukt en we gaan er dit jaar dus ook weer voor.’

Afstanden
Deelnemers kunnen kiezen voor een drietal afstanden, te weten 20,40 en 60 kilometer. De start is tussen 09.00 en 11.00 uur, waarna de eindcontrole rondt 15.00 uur is. Het vertrek is bij het clubgebouw van handbalvereniging HV Tornado (Parklaan 1 in Heerhugowaard)

Het inschrijfgeld (tevens sponsorbedrag) is €7,50 voor volwassenen, € 5, - voor jeugd van 12 tot 18 jaar, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Donatie
Het doel van dit evenement is geld ophalen voor stichting ‘t Praethuys. Dit huis wil drempelloos steun, aandacht en geborgenheid bieden aan mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij hun naasten. Het tweede goede doel is ‘Kankerspoken’ van stichting verdriet door je hoofd. Zij informeren en ondersteunen kinderen van 3 tot 18 jaar die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of andere naasten. Het grote doel naast het ophalen van donaties? ‘Zaterdag presteren en zondag genieten tijdens het Waardse wielerweekend.’

Kijk voor inschrijven of meer informatie over doneren op www.waardsetunnelroute.com.