HEERHUGOWAARD - Het afgelopen weekend stond bij JC Kompleks weer in het teken van de jaarlijkse Mixtream Band & DJ Contest. Talentvolle regionale bands en dj's proberen zich via deze wijze een weg te verschaffen naar het podium op het Mixtream Festival, eind augustus.

Afgelopen maandag maakte de organisatie van Mixtream met Brainpower en Joost reeds twee namen bekend die acte de presénce komen geven, maar twee dagen eerder waren er dus ook al vier namen bekend. In twee dagen tijd kwamen er liefst zeventien acts langs die zich in een set van twintig minuten dienden te bewijzen voor het publiek en een vakkundige jury.

Behalve dat er voorafgaand aan de "contest" reeds online gestemd kon worden op de bands en dj's was die mogelijkheid er ook tijdens de beide avonden. Zowel op vrijdag als zaterdag was het gezellig druk in het Heerhugowaardse jongerencentrum met een grote diversiteit aan muziek. Stampende housebeats, werden moeiteloos afgewisseld met metal ,funk, rock, hardcore en veel meer.

De beslissing viel uiteindelijk op de zaterdag waar de laatste twee bands die optraden zich ook wisten te plaatsen voor Mixtream op 25 augustus. De synthpop/rock van 3 Point Landing viel vorig jaar ook al goed in de smaak tijdens de contest, maar kwam toen nog iets te kort. Dat het trio zich in het afgelopen jaar ontwikkeld heeft werd dubbel en dwars bewezen in Kompleks waar men de jury overtuigde met een sterk en solide optreden. Zangeres Dora van den Berg die tevens de keytar bespeelt was aangenaam verrast met de uitverkiezing. 'Het moet even neerdalen, maar wauw, we staan gewoon op Mixtream!'

Minstens net zo spetterend was het optreden wat daarna volgde van de jonge honden van The Guy Next Door die met hun funky bluesrock een zeer overtuigende show wisten neer te zetten. Online hadden zij reeds een hoop stemmen binnen gehaald, en na het sterke optreden volgden daar nog een groot aantal stemmen bij waardoor men geheel terecht de publieksprijs won. Bij de dj's ging diezelfde publieksprijs naar Dusty Boyd, een hardstyle-dj die vrijdag als eerste optrad en het publiek zo warm wist te krijgen dat er massaal op hem gestemd werd. De juryprijs ging uiteindelijk naar de pas 14-jarige DJ Virato die op zaterdag met zijn skills en sounds liet zien een talent te zijn die men in de komende jaren op vele grote feesten kan tegen gaan komen.

Wij zien 3 Point Landing, The Guy Next Door, Dusty Boyd en DJ Virato in ieder geval terug op Mixtream op 25 augustus en na afgelopen weekend kijken wij daar naar uit.