Op zaterdag 18 oktober vindt een internationaal uitwisselingsconcert plaats in Cool met accordeonklanken van l’Orchestre d’Accordéon du Sundgau uit Frankrijk en Accordeonensemble Dijk en Waard (onderdeel van Cool Muziekeducatie).

Beide accordeonorkesten hebben passie en vriendschap hoog in het vaandel staan en zullen deze avond met veel enthousiasme laten horen hoe veelzijdig het accordeon is. Vanwege de verschillende klankkleurmogelijkheden is dit instrument namelijk zeer geschikt voor een grote diversiteit aan muziekstijlen: van klassieke muziek tot volksmuziek en van jazz- tot moderne muziek. Kortom, een muzikale en zeer gevarieerde avond waar de accordeonliefhebber niet mag ontbreken.

Het Franse orkest dat onder leiding staat van Philippe Rey, komt op uitnodiging van de dirigent van Accordeonensemble Dijk en Waard, Bianca IJdema, naar Heerhugowaard voor een gezamenlijk concert. Het uitwisselingsproject zal volgend jaar een vervolg krijgen waarbij het accordeonensemble van Cool zal afreizen naar Frankrijk.

Het accordeonconcert begint om 20:15 uur en de entree bedraagt €10,00 per persoon (€7,50 voor kinderen). Kaarten zijn te reserveren via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool.