HEERHUGOWAARD - Ook in juli zijn er weer leuke shows te zien in Cool Kunst en Cultuur. Hier is een overzicht van wat jullie te wachten staat.

DO 5 JUL: Route 65 - Fanfare (film)
Nostalgie! Fanfare is een Nederlandse komische speelfilm uit 1958, geregisseerd door Bert Haanstra.

De film vertelt het verhaal van het muziekkorps van Lagerweide, dat door ruzie tussen de caféhouders Geursen (Hans Kaart) en Krijns (Bernard Droog), in twee kampen uiteen valt. Na veel komische verwikkelingen komt het toch nog tot een wonderbaarlijke verzoening! Voorafgaand aan de film serveren wij een typisch Hollands lunchbuffet met o.a. groentesoep, boerenomelet, diverse soorten kaas en vleeswaren. Hiervoor dient u apart te reserveren.

Route 65 – Aanvang 14:00 uur

ZA 6 JUL: Cool Comedy Café
Bij deze comedyshow vol stand up comedy en humor ziet u tal van verrassende comedians voorbij komen. Sommigen maken hun eerste kilometers op hun lange weg naar Carré. Andere gevestigde comedians komen hun nieuwste vondsten met het publiek delen. Vandaag is de Master of Ceremony niemand minder dan de sterk improviserende Amsterdammer: Reinier Meijer. Hij staat garant voor gevatte humor. De afsluiter is een gevestigde en professionele comedian: Jacob Spoelstra. Comedians die o.a. verder in actie komen zijn: Dario di Mango, Badr Maghrani, Mark de Groot en Jasper Nieuwenhuis (alle namen onder voorbehoud).

Cabaret | Stand-up comedy – Aanvang 22:00 uur

VR 13 JUL: Twisted
De avonden van Twisted zijn inmiddels een begrip geworden in Heerhugowaard en omstreken. Tijdens deze avonden worden oude platen van zolder gehaald om de legendarische 90’s in één avond opnieuw te beleven. Er komen allerlei muziekstijlen voorbij; r&b, hiphop maar ook New Jack Swing.

Muziek | Staconcert – Aanvang 22:00

ZA 14 JUL: Popkoor Prestige – The Show
Eindelijk is het zover: Popkoor Prestige Alkmaar geeft haar eerste eigen concert. Na bijna 3 jaar repeteren, instuderen en polijsten is het koor er helemaal klaar voor. Heb je zin in een show waarbij je niet in je stoel kunt blijven zitten? Dan mag je deze show niet missen! Het thema van de avond is ‘From Shower to Show’ dus trek je mooiste show-outfit aan want het programma is een feestje voor iedereen.

Podium van de Stad | Lokale Specialiteit – Aanvang 15:30 &20:00 uur

ZO 15 JUL: Jazzclub Cool – Romantic Warriors Combo
Het Romantic Warriors Combo bestaat uit vijf muzikanten die elkaar al vele jaren kennen en samen in meerdere formaties verschillende muziekstijlen hebben gespeeld. Ze geven op geheel eigen wijze gehoor aan diverse jazz standards: zowel ballads, swingnummers als bossa nova’s komen aan bod. Daarnaast is er ook plaats voor enkele mooie soulnummers waaraan een jazzy sound gegeven wordt.

Muziek | Jazz – Aanvang 14:30

ZO 15 JUL: Filmclub Cool - Volver
Wanneer de partner van Raimunda (Penélope Cruz) op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Ze probeert uit alle macht haar gewone leven vol te houden, maar het verleden laat haar niet met rust. En als dan ook nog haar overleden moeder verschijnt… Op het filmfestival in Cannes werd Volver onderscheiden met prijzen voor Beste Scenario en Beste Actrice.

Film - Aanvang 14:30