HEERHUGOWAARD - Cool Kunst en Cultuur heeft van 21 augustus t/m 27 augustus weer fantastische dingen staan!

Zie hieronder een overzicht:

DO 24 AUG: Route 65 – Griekenland – Griekse anatomie in speksteen

Onder leiding van Margret Schilder leert u, net als in de Griekse beeldhouwkunst, natuurgetrouwe mensfiguren te maken. U leert over de anatomie van het menselijk lichaam en vijlt, schuurt en polijst het speksteen tot een natuurgetrouw detail zoals een hoofd, hand of voet.

Workshop – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €8,00

VR 25 AUG: Route 65 – Griekenland – Yamas!

Griekenland heeft het ideale klimaat om druiven te telen. Het land speelt dan ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wijncultuur in Europa. Het had zelfs een god van de wijn: Dionysos. Na een korte inleiding gaat u zelf diverse Griekse wijnen proeven. Yamas! (Proost!)

Proeverij – Aanvang 15.30 uur – Toegang €8,50

ZA 26 AUG: Route 65 – Griekenland – Mamma Mia!

Single moeder Donna (Meryl Streep) runt een hotel op een idyllisch Grieks eiland. Wanneer haar dochter haar mogelijke vader naar het eiland halt, vatten oude romances opnieuw vlam. De film met de aanstekelijke nummers van ABBA was de best bezochte bioscoopfilm van 2008.

Film – Aanvang: 13.30 uur – Toegang €6,50

ZA 26 AUG: Klassiek op het Plein met Kristína Smetanová en Trio Hermias

In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld. De Slowaakse pianiste Kristína Smetanová speelt Sonate nr. 21 in C (opus 53) van Ludwig van Beethoven. Daarnaa volgt het Turkse Trio Hermias met twee stukken: Pianotrio nr. 1 in G (opus 9) van Sergej Rachmaninoff en Pianotrio nr. 1 in D (opus 32) van Anton Arensky. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis

Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.