HEERHUGOWAARD - Zie hier het programma voor Cool Kunst en Cultuur vanaf woensdag 23 mei.

WO 23 MEI: Le Roux & d’Anjou – Echte Liefde
Een hilarische avond door twee wereldwijven, schaamteloos geïnspireerd op Absolutely Fabulous en hun knettergekke leven. Terwijl de wereld om hen heen in een razend tempo verandert, doen de dames er alles aan om dat tempo bij te benen en liggen ze op ramkoers met ‘de cloud’, de jeugd en hun sociale leven. Op hartverscheurende en humoristische wijze zien we hun verwoede pogingen op zoek naar zingeving en liefde. Met de moed der wanhoop en met tomeloze energie wordt er sans gêne gezongen, gedanst, gevochten, getroost en liefgehad. Een feest van herkenning voor alle vrouwen (en hun mannen)!
Komedie – Aanvang 20:15 uur

DO 24 MEI: Internationaal Danstheater en Doelen Ensemble - Hopper
Een muzikale en dansante reis door het werk van één van de meest baanbrekende kunstenaars van de vorige eeuw: Edward Hopper. In de dans zien we verstilde taferelen die tegelijkertijd licht verontrustend zijn: de moderne mens, verbeeld als een geïsoleerd en melancholiek wezen. De muziek van o.a. Philip Glass en Max Richter geeft hem de kracht om zijn isolatie te doorbreken. Waar begint de stilte en eindigt beweging? Een fascinerend avontuur voor oog en oor.
Dans – Aanvang 20:15 uur

VR 25 MEI: Porgy Franssen, Carine Crutzen e.a. – WIJN, een thrillerkomedie
Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend, toch…? In de thrillerkomedie WIJN nemen zes topacteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht.Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand in Amsterdam hun oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Maar met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel… WIJN is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie Hartstocht uit 2016.
Toneel – Aanvang 20:15 uur

ZA 26 MEI: Lebbis – De Bovengrens
Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachten-wisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak. Wat is er voor moois te doen voorbij de Ondergrens? Op naar De Bovengrens. Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen, waarom en waar het heen gaat.
Cabaret – Aanvang 20:15 uur

ZO 27 MEI: Zing ‘es – Leer zingend Nederlands!
Een taal leren door te zingen is leuk, het zorgt voor nieuwe contacten en het werkt! Speciaal voor bewoners van het AZC, expats en andere zangliefhebbers organiseert Cool eens per maand het evenement Zing 'es. Een uur lang worden er onder leiding van een voorzanger liedjes van bekende Nederlandse artiesten gezongen.
Podium van de Stad – Aanvang 14:30 uur

ZO 27 MEI: Jazzclub Cool – The Jazzy Men’s Band
The Jazzy Men’s Band is in 2015 opgericht door zes muzikanten met een rijk muziekverleden, waarvan vijf afkomstig uit de vermaarde Whaletown Jazzband. Hun muziekstijl kan het best omschreven worden als Swinxieland: twee scheppen dixie, een scheutje swing en een snufje bossa. De band speelt alleen op plekken waar zij het leuk vindt, daarom deze zondagmiddag in Café Cool!
Muziek | Jazz – Aanvang 14:30 uur

ZO 27 MEI: Filmclub Cool – The Red Turtle
Een schipbreukeling moet zien te overleven op een tropisch eiland waar alleen maar schildpadden, krabben en vogels leven. Wanhopig probeert hij van het eiland te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen. Deze Frans-Japanse film, geregisseerd door Michael Dudok de Wit, werd in 2017 genomineerd voor een Oscar voor Beste Lange Animatiefilm.
Film – Aanvang 14:30 uur

DO 31 MEI: Martijn Koning – Koning te Rijk
Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water - meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. ‘‘Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek.”
Cabaret – Aanvang 20:15 uur

VR 1 JUN: Cool Comedy Café
Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Gemiddeld één keer per maand betreden wisselende stand-uppers het podium van Café Cool. Eén ding staat in ieder geval al vast: na deze avond heb je kramp in je lachspieren!
Cabaret | Stand-up comedy – Aanvang 21:00 uur

ZA 2 JUN: Pink Floyd Sound – The Wall
The Wall is back! Pink Floyd Sound brengt de legendarische rockopera van Pink Floyd, na eerdere succesvolle tournees, opnieuw op de planken. Rock met hoofdletters, met briljant gitaarwerk en compleet met de indrukwekkende theatrale lichteffecten, vuurwerk, en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakten bij het grote publiek. Dat wordt weer genieten met Comfortably Numb, The thin ice, Another brick in the wall, Good bye cruel world en meer roemruchte songs van het historische Rockalbum. Het podium zal stomen als Pink Floyd Sound los gaat en het publiek meesleept in een van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis.
Muziektheater – Aanvang 20:15 uur