HEERHUGOWAARD - Cool Kunst en Cultuur heeft van 23 oktober t/m 5 november 2017 weer fantastische dingen staan!

WO 25 OKT: Anne Neuteboom – Weg

De Volkskrant ziet haar als “een groot talent” en het NRC vindt haar “expressief tot in haar vingertoppen”. Anne Neuteboom behoort tot de groep millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001). En zoals we allemaal weten zijn millennials hoogmoedig, kortzichtig, individualistisch, overgevoelig, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat belooft wat.

Cabaret – Aanvang: 20:15 uur

DO 26 OKT: Esther Groenenberg – Carole King – A Natural Woman

Zangeres Esther Groenenberg brak door met de grote YouTube-hit Oh Meisje en leverde sindsdien drie pareltjes van albums af. Groenenberg brengt een ode aan haar grote idool: de Amerikaanse singer-songwriter Carole King, bekend van You’ve Got a Friend en A Natural Woman. King’s meesterwerk Tapestry staat centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en de muziek van haar soulmate James Taylor.

Muziek – Aanvang 20:15 uur

VR 27 OKT: Dummie de Mummie

Stel je voor: je heet Goos Guts, je bent een doodnormale jongen en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en ziet ineens een mummie in je bed. Je schrikt je rot! Dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor dat die mummie daar na tien tellen nog steeds ligt. En na twintig tellen ook… Wat doe je dan?

Jeugd & familie - Leeftijd 6+ – Aanvang 15:00 uur

VR 27 OKT: Cool Comedy Café

Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Vanavond hebben we vijf verschillende comedians: Daniel Ryan Spauling, Caroline Sanders, Dave Felida, Gertjan Raaijmakers en Jeroen Coelen. De avond wordt aan elkaar gepraat door onze Master of Ceremony (MC): Steven Stol. Hij babbelt en grapt de comedians aan elkaar en zorgt ervoor dat de zaal warm is voor elke volgende comedian. De afsluiter van de avond is de internationaal gevierde Daniel Ryan Spaulding.

Stand-up comedy – Aanvang 22:00 uur

DI 31 OKT: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw e.a. - De Verleiders – Stem Kwijt

De Verleiders zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie.

De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden.

Toneel – Aanvang 20:15 uur

ZA 21 OKT: Jonas Vermeulen en Boris van Severen – The Great Downhill Journey of Little Tommy

Kleine Tommy woont in een stad op de heuvel. Hij wil de wereld ontdekken, zelfstandig zijn, en fietst naar beneden. Op zijn ontdekkingsreis komt hij rare mensen tegen; maffe stoere werkmensen, een jager die mis schiet, een mythische vrouwenverschijning, een man die zijn drinkbus zou moeten vullen… Figuren die nog eigenaardiger worden door de liedjes die over hen worden gezongen en de tekeningen die tijdens de voorstelling live getekend worden op het doek.

Muziektheater – Aanvang: 20:15 uur

ZO 22 OKT: Tineke Schouten – T - Splitsing

In haar nieuwe theatershow kijkt Tineke nog eens goed naar alle keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt. Wat zou er gebeurd zijn als ze een heel andere afslag genomen had? Was ze dan misschien wel makelaar in Portugal of had ze in Tilburg de majorette opgefleurd? T-Splitsing is meer dan ooit een persoonlijke show. Uiteraard komen ook de nodige typetjes voorbij zoals de vriendin van Mark Rutte en natuurlijk Bep Lachebek. Voor vanavond is de keuze op de t-splitsing makkelijk gemaakt: ‘afslag theater’!

Cabaret – Aanvang: 20:15 uur

ZA 4 NOV: Skotwal – Voorprogramma The Amazing Stroopwafels

Deze avond krijgt het publiek de primeur van Skotwals nieuwe schijf. Na maanden van uitzoeken, instuderen, afstemmen, opnemen en bijschaven, zijn de nummers klaar om gepresenteerd te worden aan het grote publiek. Speciaal voor deze avond wordt de band aangevuld met een drummer, bassist en pedalsteel-gitarist. Skotwal vertaalt Amerikaanse countrysongs in het West-Fries en speelde in 2015 tweemaal voor een uitverkochte Rodi Media zaal. Dit seizoen komt het muzikale trio terug voor een spetterend staconcert.

Muziek – Aanvang: 20:15


Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.