HEERHUGOWAARD - Theater Cool heeft weer een prachtig programma staan voor 26 februari t/m 11 maart 2018

Zie hieronder een overzicht van het programma:

DI 27 FEB: Route 65 – Groot-Brittannië, In de stijl van David Hockney

David Hockney is een van de bekendste vertegenwoordigers van de Britse Popart. In zijn realistische werk zoals het bekende A bigger splash, laat hij zich veelal inspireren door de fotografie. In deze workshop, geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maakt u o.l.v. Chantal Kaag uw eigen 'Hockney'.

Route 65 – Aanvang 10:00 uur & 13:30 uur

DI 27 FEB/ WO 28 FEB/ DO 1 MRT: Simone Kleinsma e.a. – Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (UITVERKOCHT)

Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer; het is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl in Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt. Deze bestseller vormt het uitgangspunt voor het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie te vertolken. Samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, blikt ze terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten en zien we hoe het meisje dat een eenzame jeugd beleefde, uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

Musical – Aanvang 20:15 uur

WO 28 FEB: Route 65 – Groot-Brittannië, The Roots of UK Pop

Met The Beatles en The Stones, maar ook met Oasis en Coldplay heeft de Engelse popmuziek een enorme stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis. Muziekspecialist Machgiel Bakker vertelt in deze muzikale lezing over 40 jaar Engelse pophistorie waarbij natuurlijk ook veel muziek wordt gedraaid!

Route 65 – Aanvang 14:00 uur

DO 1 MRT: Route 65 – Groot-Brittannië, De slag om de Atlantische Oceaan

De Duitse U-boten wisten zowel in WO I als in WO II de transportschepen van de vijand te torpederen. Hoe slaagden de geallieerden er alsnog in de Duitse onderzeeërs effectief te bestrijden?
Historicus Pieter Hoogenraad vertelt in deze lezing over de spannende slag om de Atlantische Oceaan.

Route 65 – Aanvang 14:00 uur

VR 2 MRT: Hans & Grietje – De Musical

Er was eens een arm houthakkersgezin. Omdat vader zijn gezin niet meer kan onderhouden besluit hij Hans en Grietje in het bos achter te laten. De kinderen komen terecht bij een bijzonder huisje van tovenaarsduo Titus en Fien. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Maar is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans en Grietje het avontuur nu pas echt? Het eeuwenoude sprookje Hans & Grietje keert dit theaterseizoen terug op het toneel, voorzien van een nieuw, suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en uiteraard swingende meezingliedjes!

Jeugd & familie | 4+ – Aanvang 15:00 uur

VR 2 MRT: Twisted

De avonden van Twisted zijn inmiddels een begrip geworden in Heerhugowaard en omstreken. Tijdens deze avonden worden oude platen van zolder gehaald om de legendarische 90’s in één avond opnieuw te beleven. Er komen allerlei muziekstijlen voorbij; r&b, hiphop maar ook New Jack Swing.

Muziek – Aanvang 22:00 uur

ZA 3 MRT: Henk Schiffmacher – Schiffmacher vertelt

Henk Schiffmacher blikt terug op zijn veelbewogen leven en zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage; van de lokale visboer tot de Maori’s van Nieuw-Zeeland. Van de laatste koppensnellers uit Borneo tot Lady Gaga en Adam Levin. De rasverteller neemt u mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn turbulente leven. Net als je denkt hem te kunnen doorgronden zet hij je op een ander been. Alles wat u altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen aan dé tattookoning van Nederland.

Theatercollege – Aanvang 20:15 uur

ZO 4 MRT: Fotoclub Heerhugowaard – Tribute to Colour

Fotoclub Heerhugowaard organiseert iedere twee jaar de internationale fotowedstrijd Tribute to Colour. Zondag 4 maart vindt de 17e editie van deze fotomanifestatie plaats in Cool. Deze dag zal volledig in het teken staan van de fotografie in al zijn aspecten. Naast de presentatie van de winnende foto’s zijn er tal van boeiende activiteiten op het gebied van fotografie zoals een lezing, twee exposities en een fotowedstrijd.

Podium van de Stad – Aanvang 10:30 uur

WO 7 MRT: Van der Laan & Woe – Pesetas (UITVERKOCHT)

Godzijdank, hij is weer terug in de theaters: Niels van der Laan! En alsof dat nog niet genoeg is, keert ook Jeroen Woe weer terug op de planken! Na een jaar theaterstilte kunt u eindelijk weer genieten van dit virtuoze cabaretduo. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen. Of, zoals het aloude spreekwoord zegt: “Wilt men naer ietsch mietersch toe, kiesch voor Van der Laan & Woe!”

Cabaret – Aanvang 20:15 uur

DO 8 MRT: Marc-Marie Huijbregts - GETEKEND

Marc-Marie gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen; van het boek van een opruimgoeroe tot zijn ervaringen in de Nederlandse horeca als hij op tour is. Het publiek wordt als vanouds meegevoerd in zijn wonderbaarlijke observaties. Marc-Marie is misschien niet geworden wie hij het liefst had willen zijn, maar zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid zorgen ervoor dat het publiek hem opnieuw omarmt. GETEKEND is daarmee een diepzinnig, persoonlijk programma dat drijft op emotie. Gelukkig is Marc-Marie in zijn verhalen zó grappig, en plaatst hij zich op zo’n unieke manier buiten de wereld die hem amuseert, dat je ook wel snapt hoe hij zich staande houdt.

Cabaret – Aanvang 20:15 uur

VR 9/ ZA 10 MRT: Daniël Arends – De Afterparty (UITVERKOCHT)

Over zijn vorige programma Carte Blanche schreef de pers uitsluitend in superlatieven: “vlijmscherp”, “sterk” en “verrassend”. Voor zijn nieuwe show De Afterparty schrijft hij een persoonlijk bericht aan zijn publiek: ‘’Beste mensen, omdat ik het zo fijn vind om voor u op te treden speel ik De Afterparty. Ik zou dan ook vereerd zijn als u wederom massaal kwam opdagen. Liefs, Daniël Arends.’’

Cabaret – Aanvang 20:15 uur

Klik hier voor meer informatie