HEERHUGOWAARD - Cool Kunst en Cultuur heeft van 07 augustus t/m 13 augustus weer fantastische dingen staan!

Zie hieronder een overzicht:

DO 10 AUG: Route 65 – Griekenland – LAMAZI (trio)

De Griekse band LAMAZI speelt kleurrijke wereldmuziek. Het repertoire bestaat uit traditionele Griekse volksliedere, lichte rebetiko (de Griekse blues) en Griekse popliedjes. Deze middag bestaat de LAMAZI-formatie uit een gitarist, een cellist en een percussionist.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis

VR 11 AUG: Route 65 – Griekenland – The Lobster

De surrealistische film vol donkere humor van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos vertelt het verhaal van David (Colin Farrell) die samen met andere alleenstaanden wordt afgevoerd naar een afgelegen hotel waar ze op bizarre wijze een geschikte partner moeten vinden.

Film – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €6,50

ZA 12 AUG: Route 65 – Griekenland – Griekse kunst: de bakermat van de West-Europese kunst

De orde van de tempels, de contrapposto in de beelden en de geschilderde verhalen op de vazen; Frederike Upmeijer vertelt hoe wetmatigheden in de architectuur, beeldhouw- en schilderkunst van het oude Griekenland zich nog altijd doen gelden in de Europese cultuur.

Lezing – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €8,50

ZA 12 AUG: Klassiek op het Plein met Melody Hsu en Capriccio Quartet

In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld. De Amerikaanse pianiste Melody Hsu (1998) speelt Sonate nr. 30 van Ludwig van Beethoven. Daarna volgt het Capriccio Quartet met twee stukken: het Andante en Allegretto voor Strijkkwartet van György Ligeti en Strijkkwartet nr. 4 van Ludwig van Beethoven. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis

Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.