HEERHUGOWAARD - Bekijk hier de agenda van Cool kunst en cultuur voor de periode van 7 tot en met 20 mei 2018.

WO 9 MEI: Het Groot Niet Te Vermijden – The Inevitables
Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een verse samenstelling maar volgens aloud en beproefd recept brengt Het Groot hun "dan weer dit dan weer dat" theater. Dat de mannen van Het Groot de muziek door de aderen stroomt is u na deze voorstelling wel duidelijk. Dat er aan de heren een steekje los is ook! Vijf heldhaftige multi-instrumentalisten en een unieke formule laten u een avond lang ontsnappen aan uw eigen sores.
Muziektheater – Aanvang 20:15 uur

VR 11 MEI: Johan Goossens – Vlam
Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan.
Cabaret – Aanvang 20:15 uur

WO 16 MEI: Sara Kroos – Zonder verdoving
Sara Kroos is snoeihard en poeslief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u alle hoeken van de theaterzaal zien als zij. Na Doorgefokt is het tijd voor Zonder verdoving. Wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.
Cabaret – Aanvang 20:15 uur

DO 17 MEI: Veldhuis & Kemper – Geloof ons nou maar
Je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld!
Cabaret – Aanvang 20:15 uur

VR 18 MEI: Filmclub Cool – I, Daniel Blake
De 59-jarige Daniel Blake is timmerman van beroep. Wanneer hij ziek wordt moet hij voor het eerst in zijn leven hulp aan de overheid vragen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem en ontmoet daarbij de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Ze zitten gevangen in een uitzichtloze situatie, maar vinden steun bij elkaar. I, Daniel Blake ontving in 2016 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.
Film – Aanvang 19:30 uur

VR 18 MEI: Cool Comedy Café
Een avond lekker lachen om de beste stand-up comedians voor een kleine prijs. Gemiddeld één keer per maand betreden wisselende stand-uppers het podium van Café Cool. Eén ding staat in ieder geval al vast: na deze avond heb je kramp in je lachspieren!
Cabaret | Stand-up comedy – Aanvang 22:00 uur

Kijk hier voor het complete programma en kaartverkoop.