VR 1 MEI: Eva De Roovere & Hannelore Bedert – Twee keer zoveel

Deze jonge Vlaamse zangeressen reizen af naar het hoge noorden om het hart van de Nederlanders definitief te veroveren. Eva werd in Nederland bij het grote publiek bekend toen haar single Fantastig toch door Diggy Dex werd geremixt tot Slaap lekker. Ze presenteert aan u haar nieuwe album Viert. Hannelore tourde al meerdere keren in Nederland en is inmiddels toe aan haar derde album Iets dat niet komt. Twee stemmen, twee vrouwen, twee verhalen en twee keer zo veel goede muziek. De dames heten u van harte welkom!

Muziek – Aanvang: 20.15 uur

 

DO 7 MEI: Nico Dijkshoorn & The Hank Five - VUIG

Nico Dijkshoorn treedt graag op. Naast een viskraam, op een verjaardag, voor die en die omdat zus en zo jarig is geweest, voor zwakke zeehonden, op een booreiland, langs de A1 maar toch het allerliefst in het theater. Na de succesvolle shows Ook voor vrouwen (met Leon Verdonschot) en Matennaaiers (met Ronald Giphart) durft Nico het eindelijk alleen. Niets staat vast maar houd rekening met razende gedichten, eigen liedjes, dansjes, iets met poedels, uitwisselen van recepten en voorlezen in het licht van een klein lampje.

Literair – Aanvang: 20.15 uur

 

VR 8 MEI:  50 jaar Palingsound

De Palingsound is al vijftig jaar een begrip in Nederland. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. Om dit jubileum te vieren toert The Mon Amour Band, met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman, langs de theaters met een spetterende Palingshow! De band speelt zowel grote hits als kleine parels van onder andere The Cats, BZN, Jan Smit en de 3JS. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op achtergrondinformatie en leuke anekdotes, door de band zelf maar ook door verschillende hoofdrolspelers (via videoverbinding) uit de rijke Volendamse muziekhistorie.

Muziek – Aanvang: 20.15 uur

 

WO 13 MEI: Droog Brood - Kissy Kissy

Bas Hoeflaak en Peter van de Witte leerden elkaar kennen op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en besloten na de opleiding samen als Droog Brood verder te gaan. In 2000 wonnen ze het Amsterdams Kleinkunst Festival en vervolgens maakten ze zes theatervoorstellingen waarmee ze een nominatie voor de Neerlands Hoop (2006) en Poelifinario (2008) behaalden. Kissy Kissy is het achtste theaterprogramma van het cabaretduo. Sinds Bas Hoeflaak en Peter van de Witte hun vorige voorstelling schreven zijn de heren vader geworden. Dit vaderschap bleek een rijke bron van inspiratie voor het duo. Kissy Kissy gaat namelijk over vermoeidheid; vermoeidheid en de staat waarin je gaat verkeren als je zo lang vermoeid bent dat je eraan gewend raakt en het vergeet. “Hee,” denkt U wellicht “daar heb ik iets over gehoord. Een voorstelling over vermoeidheid die heel verschrikkelijk goed was. Zou dat deze voorstelling zijn?” Ja. Dat is deze voorstelling. Kaartjes kopen dus, voor het te laat is.

Cabaret – Aanvang: 20.15 uur

 

Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.