HEERHUGOWAARD - Heb jij ook zo’n zin in een bezoek aan het theater? Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken en bestel alvast tickets voor later in het seizoen bij Cool kunst en cultuur! Om je te helpen kiezen geven we wekelijks drie tips uit de tweede helft van het theaterseizoen. Mocht een voorstelling onverhoopt toch niet doorgaan? Dan krijg je gewoon je geld terug. Je kunt dus met een gerust hart reserveren!

Cabarettip: Tim Fransen – De mens en ik
De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt filosofisch cabaretier Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

Toneeltip: Bonita Avenue
Siem Sigerius heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. Terwijl zijn carrière tot grote hoogte stijgt, zakt Siem privé steeds verder weg in een modderpoel van leugens en bedrog. Wat houden zijn kinderen geheim? Wie kan hij vertrouwen? Stukje bij beetje krijgt het wurgende lot Siem en zijn gezin in haar greep. Een spannend familiedrama naar de internationaal bejubelde roman van Peter Buwalda, met o.a. Hajo Bruins, Willem Voogd en Marieke Giebels.

Muziektip: JOHAN – JHN22
Het moest ervan komen, een terugkeer van JOHAN. Er waren te veel stukken en klanken die schreeuwden om in JOHAN-songs te worden vervat. Aldus verscheen in 2018 Pull up, het vijfde album. Een uitverkochte clubtour en tientallen festivaloptredens volgden. De theatertour van 2021 beloofde een viering te worden van de 20e verjaardag van het iconische album Pergola, maar dat liep anders. JHN21 wordt JHN22 en tijdens deze theatertour kijkt de band met gepaste trots terug op songs als Tumble and Fall en Day is Done.

Reserveren
Je reserveert de theaterkaarten eenvoudig via www.coolkunstencultuur.nl of via onze servicebalie (072 576 09 55). Mochten de maatregelen het toch niet toelaten om de theaterzaal te bezoeken, dan hanteert Cool een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren, zonder risico!