HEERHUGOWAARD - Balletschool Heerhugowaard en Harmonie het Blazersensemble, ook uit Heerhugowaard, hebben de handen ineen geslagen. Tijdens het afgelopen Coolpleinfestival hebben zij al een voorproefje gegeven, maar nu staat er een groot gezamenlijk optreden op het programma.

Het Blazersensemble zoekt steeds naar nieuwe uitdagingen en omdat het orkest onder andere “Het Zwanenmeer” van Tsjaikovski op het repertoire heeft staan, werd Balletschool Heerhugowaard bij het aankomende concert betrokken.

De voorstelling zal variëren van pop tot jazz en van filmmuziek tot klassiek. Daarnaast zal het muzikale sprookje “Peter en de wolf” van Prokofjev worden opgevoerd. Ongeveer 150 dansers uit de selectiegroepen van de Balletschool geven vorm aan de verschillende personages zoals de vogel, grootvader, de wolf en natuurlijk Peter. Het Blazersensemble speelt live de muziek en de verteller vertelt de avonturen die Peter beleeft, zodat ook het jongste publiek het verhaal kan meebeleven en het een echte familievoorstelling wordt.

Zondag 25 november 2018 om 14:00 uur vindt mede dankzij subsidies van Stichting NUT en Gemeente Heerhugowaard deze familievoorstelling plaats in de Rodi Mediazaal van Cool kunst en cultuur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van Cool of bij de schouwburg. Een kaartje kost € 12,50; kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,-.