HEERHUGOWAARD - Balletschool Heerhugowaard en Harmonie het Blazersensemble, ook uit Heerhugowaard, hebben de handen ineen geslagen. Hoewel zij beide al ruim dertig jaar een begrip zijn in de wijde omtrek, is het de eerste keer dat zij de samenwerking met elkaar aangaan.

Uitdaging
Het Blazersensemble zoekt steeds opnieuw naar nieuwe en verrassende optredens en omdat het orkest onder andere “Het Zwanenmeer” van Tsjaikovski op het repertoire heeft staan, leek het hen een uitdaging om Balletschool Heerhugowaard bij hun najaarsconcert te betrekken.

Familievoorstelling
Het repertoire tijdens deze optredens zal variëren van pop tot jazz en van filmmuziek tot klassiek. Daarnaast zal het muzikale sprookje “Peter en de wolf” van Prokofjev worden opgevoerd. Dansers uit de selectiegroepen van de Balletschool geven vorm aan de verschillende personages zoals de vogel, grootvader, de wolf en natuurlijk Peter. Het Blazersensemble speelt live de muziek en de Verteller vertelt de avonturen die Peter beleeft zodat ook het jongste publiek het verhaal kan beleven in deze familievoorstelling.

Coolpleinfestival
Als voorproefje op dit spektakel vindt er een gezamenlijk optreden plaats tijdens het jaarlijkse Coolpleinfestival op zaterdagmiddag 15 september van 13.35-13.55 uur. Op het grote buitenpodium op het Coolplein danst de Balletschool “Uptown Funk” van Bruno Mars, terwijl het orkest vlak voor het podium zal zitten om de Balletschool van muziek te voorzien. Het optreden tijdens het CPF is gratis te bewonderen.

Repetities
De repetities met ruim 150 dansers en 35 muzikanten zijn volop aan de gang en op zaterdag 25 november 2018 om 14:00 uur vindt mede dankzij subsidies van Stichting NUT en gemeente Heerhugowaard deze familievoorstelling plaats in de Rodi Mediazaal van Cool kunst en cultuur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van Cool of aan de kassa. Een kaartje kost € 12,50; kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,-.