De Nacht v.d. Nacht is een evenement waarbij het donker overheerst. Bewustwording van het vele licht dat je 's avonds nog ziet en dat vaak totaal overbodig is, zet je aan het denken. Daarom wordt internationaal al jaren de Nacht van de Nacht georganiseerd. Als Millenniumgemeente doet Langedijk ook weer mee.

Met medewerking van de Stichting Veldzorg, wordt in en rond het Landschapsreservaat Oosterdel door de werkgroep ‘duurzaamheid’ een groot aantal activiteiten georganiseerd die ons laten beseffen dat donker niet eng hoeft te zijn, maar juist heel leerzaam en spannend is.

Het programma start op zaterdag 29 oktober om 19.15 uur met inloop in het gebouw van Veldzorg, Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk. Kijk op de website van Veldzorg (www.oosterdel.nl) voor bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Vanaf 19.30 uur wordt uitleg gegeven over de doelstellingen en om 19.45 uur vaart een groep door het landschapsreservaat om te ervaren hoe donker, donker kan zijn of hoeveel sterren er te zien zijn.

Een andere groep gaat tegelijkertijd o.l.v. een gids, wandelen over het Eerstelingen pad. Deze groep wordt halverwege opgehaald door een akkerschuit en vaart dan terug.

Zaklampen zelf meenemen graag.

Vanaf 19.45 tot 22.00 uur worden er in het gebouw van de Stichting Veldzorg diverse lezingen georganiseerd en is er een moderne telescoop aanwezig om de sterrenhemel goed te kunnen bestuderen.

Aan dit evenement zijn geringe kosten verbonden, namelijk € 2,- p.p. en komt u met een of meer kinderen dan is het € 5,- voor het groepje. Koffie en thee dient men zelf te betalen en een donatie voor de organisatie wordt zeer op prijs gesteld.

Het is het raadzaam om te reserveren. Dit kan via de mail: margreet_kruk@live.nl of per telefoon: 0226-317474