Werner Redlich - inmiddels staat hij ruim 30 jaar op de bühne - probeert op verschillende manieren geld in te zamelen voor War Child. Hij heeft een nieuwe single uitgebracht 'Alle kinderen hebben dromen', op de muziek van Udo Jürgens' hit 'Ein Platz in der Sonne'. De in Noordholland wonende topproducer Bart van de Post (die lang heeft samengewerkt met o.a. Gerard Joling en Koos Alberts) is verantwoordelijk voor de Nederlandse tekst en heeft de single ook geproduceerd.

In oktober organiseert Werner een tweetal benefietconcerten waaronder één in de Achterhoek - waar Werner al jaren woont - en op 15 oktober treedt Werner op in het sfeervolle Theatercafé Cool te Heerhugowaard. Werner heeft zelf in Heerhugowaard gewoond en daar is zijn zangcarrière eigenlijk begonnen. Die bewuste avond zullen er naar alle waarschijnlijkheid ook andere Heerhugowaardse artiesten bij zijn, maar wie dat zijn blijft vooralsnog een verrassing. Ook probeert Werner deze avond geld in te zamelen voor War Child.

Werner: "Ik wil het laagdrempelig houden, zodat iedereen zich welkom voelt. Vandaar dat we een lage entreeprijs aanhouden en als mensen die avond nog iets extra's willen doneren dan krijgen ze die gelegenheid ook. Ik heb op het hoofdkantoor van War Child te Amsterdam in het voorjaar gesprekken gevoerd en er wordt daar keihard gewerkt om de missie van War Child wereldwijd te verwezenlijken."

Natuurlijk zal Werner deze avond zijn nieuwe single ten gehore brengen, maar hij zingt natuurlijk ook zijn andere eigen nummers aangevuld met vele jaren zeventig-hits. Het meezinggehalte zal groot zijn en de avond heel feestelijk, maar hopelijk zal iedereen zich ook bewust zijn van het doel van dit benefietconcert. Namelijk geld inzamelen voor War Child.

De missie van War Child

Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber. Angstig. Agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn.

Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zich op een gezonde manier te ontwikkelen, in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn. Kinderen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in vrede. Die generatie heeft vrienden nodig. War Child wil ze die vriendschap bieden. Steun War Child en help de oorlog uit een kind te halen.

De avond op woensdag 15 oktober begint om 20.00 uur en zal tot ca. 23.00 uur duren. Entreekaarten kosten 5 Euro per stuk en iedere bezoeker ontvangt dan tevens de videoclip van Werner Redlich op DVD. Kaarten zijn te bestellen via wernerredlich@hotmail.com.

Het adres van Cool kunst en cultuur is Coolplein 1 - 1703 XC Heerhugowaard.