HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 6 oktober vindt in Kompleks Heerhugowaard de zesde editie van BeukFest plaats, met een zeer vette line-up: Dunkelnacht uit Frankrijk, Anger Machine, Mutator en Khaotix. BeukFest is een regelmatig terugkerende metalavond in het Waardse jongerencentrum aan – toepasselijk – de Beukenlaan.

De avond biedt onderdak aan twee lokale bands. Mutator uit Alkmaar speelt onvervalste trashmetal. Ondanks de nodige bandwisselingen gaat de band in volle vaart door. Recentelijk is hun dubuut-EP uitgekomen, waarvan ze zeker wat zullen laten horen. Anger Machine is een trash metal band uit de regio. Het geluid van de band is modern met een combinatie van groovende stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel. De band onderscheidt zich door de Metalcore vocalen en de indrukwekkende gitaarsolo’s, wat beiden hun stempel op het geluid drukken.

Frankrijk
Khaotix is een trashmetalband uit Delft, met invloeden van death- en black metal. Met afwisselende vocals zorgt het geheel voor een goed mengsel van metal dat ieder moment een andere kant op kan gaan. Dunkelnacht uit Frankrijk bestaat sinds 2004 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een extreme metal band die regelmatig door Europa tourt. Na het podium gedeeld te hebben met vele grote internationale bands, zoals Gorgoroth, Obituary en Finntroll, is het nu tijd voor het podium van BeukFest in Kompleks.

De deuren gaan om 20.30 open en de entree bedraagt 5,-. Kompleks is te vinden op de Beukenlaan 1a, Heerhugowaard.

Meer info vond je op www.kompleks.nl