HEERHUGOWAARD - Bevrijdingspop is het muziekevenement wat ieder jaar wordt georganiseerd in Heerhugowaard. Bevrijdingspop brengt de viering van vrijheid op speelse manier onder de aandacht door middel van aanbieden van divers entertainment. Naast de muziek is er ook een braderie, een oldtimershow een kofferbakmarkt en kinderactiviteiten.

De gemeente Heerhugowaard ondersteunt ook dit culturele initiatief en natuurlijk zal het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en de dag zal geopend worden door wethouder Monique Stam.

Leden van de atletiekvereniging HERA halen het vuur op vanuit Wageningen, zij zullen al op 4 mei gaan lopen. Ook dit jaar zal e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legervoertuigen in samenwerking met Co Zut en Jos Rutte.

De originele 4 en 5 mei herdenkingsvlag zal traditiegetrouw weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein tijdens bevrijdingspop wapperen. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.

Dit jaar is Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei. Om 12.00 wordt er begonnen met de braderie en kofferbakmarkt, mocht u hier nog aan meedoen dan is dat nog mogelijk. (opgave via 0652433753)

In de middag komen er diverse oude legervoertuigen die bezichtigd kunnen worden en er komt een prachtige oldtimershow met schitterende oldtimers die in de ochtend een rondrit hebben gereden door de regio. Dit jaar zal het terrein weersonafhankelijk zijn voor de bezoekers want er komt een dichte afscheiding wand en een overkapping zodat het publiek er warm bij staat.

Optredens
De bekende band MEMPHIS treedt ook dit jaar op. Vanaf 13.30 zullen zij een Beatles act doen en diverse greatest hits ten gehore brengen. Van U2 naar de Simple Minds en van Robbie Williams naar de Golden Earring alles komt voorbij!

Velen van jullie kunnen de naam Vera Lynn, zij is heel bekend, als oorlogsfront zangeres. Ze zong voor de soldaten tijdens de enkele vrije uurtjes van het leger, met op de achtergrond het grootse geknal van o.a. mortieren en tanks. Lianne Kenter (afgestudeerd conservatorium) en kleinkind van Co en Riet Zut zal op het podium een zeer bekend nummer brengen! “WE'LL MEET AGAIN” De Kruiser formatie MAAS is ook al jaren van de partij en deze oud CROSSBAND leden zullen weer een te gek optreden weg geven.

De bekende Heerhugowaardse zanger Henk Bolink treedt op met zijn vele hit klassiekers. Naast al dit muzikale geweld is er ook nog een surprise act. Als afsluiting van de avond staat de band T- Rocks op het programma. Dit is een pop-blues- rockband uit de eigen regio die diverse nummers spelen van grote internationale artiesten die superlekker in het gehoor liggen. DJ Bob E draait de plaatjes aan elkaar en zanger Joost de Vries zal de presentatie voor zijn rekening nemen.

Het gratis te bezoeken muziek evenement is op zaterdag 5 mei van 12.00 tot 00.00 op het Raadhuisplein. Meer informatie vindt u op www.waertje.nl