HEERHUGOWAARD - Bevrijdingspop Heerhugowaard is het muziekevenement wat ieder jaar wordt georganiseerd op het Raadhuisplein en dit jaar is dit alweer de 8e editie. We vieren de bevrijding van Nederland en dus onze vrijheid deze dag op een gezellige speelse manier.

Tijdens deze boordevolle dag wordt een divers programma geboden voor jong en oud. Naast het muziekprogramma is er op het raadhuisplein ook een oldtimershow. Ook een populair onderdeel is de kofferbak en rommelmarkt waarvoor u zich nu al kunt inschrijven. en kinderactiviteiten zoals schminken, ponyrijden, tattoo, enz. dit word jaarlijks verzorgd door de vrijwilligers van de zuid wijk waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat dit jaar sponsoren we de Heerhugowaardse Margret IJdema die in 2020 naar de Para Olympische spelen gaat.

De gemeente Heerhugowaard en stichting NUT ondersteunen dit culturele initiatief en natuurlijk zal ook dit jaar het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en zal geopend worden door de burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase. Leden van de atletiekvereniging HERA halen het vuur traditie getrouw op vanuit Wageningen, zij zullen al op 4 mei gaan lopen. Ook dit jaar zal e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legervoertuigen in samenwerking met Co Zut en Jos Rutte. De originele 4 en 5 mei herdenkingsvlag zal weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein wapperen. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.

Dit jaar is Bevrijdingsdag op zondag 5 mei.
Om 11.00 wordt er begonnen met de kofferbak en rommelmarkt, mocht u hier aan mee willen doen is dat mogelijk via de website www.bevrijdingspophhw.nl of via tel.nr. 0652433753. In de middag komen er diverse oude legervoertuigen die bezichtigd kunnen worden en er komt een prachtige oldtimershow met schitterende oldtimers die in de ochtend een rondrit hebben gereden door de regio. Dit jaar zal het terrein weersonafhankelijk zijn voor de bezoekers want er komt een dichte afscheiding wand te staan.

Optredens:
De meest bekende naam op Bevrijdingspop is Drukwerk. De uit Amsterdam-Noord afkomstige formatie met de welbekende frontman, met rode muts, Harry Slinger brak begin jaren '80 door met de nummer 1 hit "Je Loog Tegen Mij".

De bekende band MEMPHIS treedt ook dit jaar op. Naast een befaamde Beatles act worden er diverse greatest hits ten gehore gebracht. Van U2 naar de Simple Minds en van Robbie Williams naar de Golden Earring alles komt voorbij!

Velen van jullie kunnen de naam Vera Lynn, zij is heel bekend, als oorlogsfront zangeres. Ze zong voor de soldaten tijdens de enkele vrije uurtjes van het leger, met op de achtergrond het grootse geknal van o.a. mortieren en tanks. Lianne Kenter (afgestudeerd conservatorium) en kleinkind van Co en Riet Zut zal op het podium een zeer bekend nummer brengen! “WE'LL MEET AGAIN”

De Kruiser formatie MAAS is zoals ieder jaar van de partij en deze oud CROSSBAND leden zullen weer een te gek en opzwepend optreden weg geven.

Joost de Vries zal als zanger zijn steentje bijdrage en zal zorg dragen voor de presentatie van de dag.

De Heerhugowaardse band Jansen & Jansen geeft dit jaar het festival kleur door vele lekkere nummers te spelen waarbij het publiek niet stil kan staan.

DJ Bob E draait de lekkerste beats en plaatjes aan elkaar en zal tijdens de wisselingen op het podium de boel vermaken.

Het gratis te bezoeken muziek evenement is op zondag 5 mei van 11.00 tot 21.00 op het Raadhuisplein.
Meer informatie vindt u op www.bevrijdingspophhw.nl