De dertiende Nationale Sportweek vindt plaats van 17 t/m 25 september. Deze is vanaf 2016 verschoven om zo samen te vallen met de Europese Week van de Sport. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Veel sportverenigingen starten het nieuwe seizoen in de maand september. Sportservice Heerhugowaard heeft verenigingen uitgedaagd de deuren open te zetten in deze week en leden wordt gevraagd iemand mee te nemen in het kader van de campagne ‘Ik neem je mee!

Wat gebeurt er in Heerhugowaard tijdens de Nationale Sportweek?
Veel verenigingen hebben enthousiast gereageerd op de oproep van Sportservice Heerhugowaard. Zij organiseren een speciale activiteit of stellen reguliere beweegmomenten open voor iedereen. U kunt op verschillende manieren zien hoe gezond en leuk sporten en bewegen is. Sportservice Heerhugowaard heeft een schema samengesteld van alle activiteiten die in Heerhugowaard bij u in de buurt plaatsvinden. Deze worden in week 34 op de website van Sportservice geplaatst, daarnaast komt er in september een pagina in het Stadsnieuws met alle activiteiten en leuke ins en outs van de verenigingen. Hou de website en het Stadsnieuws dus goed in de gaten!

Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Dit geldt dus niet alleen voor de jeugd maar ook voor de volwassenen. Dus altijd al benieuwd wat de buurman doet op zijn vroege zaterdagochtend of wat voor vrijwilligerswerk uw buurvrouw doet? Ga met ze mee! Of altijd al ergens vrijwilligers werk willen doen, maar nog niet de vereniging gevonden waar u dat zou willen doen? Loop eens binnen bij één van de verenigingen in uw buurt en zie wat er allemaal achter de schermen gebeurt.

Ook gaat Sportservice Heerhugowaard op Facebook en Twitter elke dag van de Nationale Sportweek leuke, simpele beweegmomentjes en beweegtips geven om actief te worden! Wij vragen u om alle beweegmomenten die u in de Nationale Sportweek doet vast te leggen en met #BeActive en #BeActiveHHW op social media te plaatsen!

Ga voor meer informatie naar www.nationalesportweek.nl en www.sportserviceheerhugowaard.nl of neem contact op met Lisette van Dee, lvandee@sportserviceheerhugowaard.nl of 072 – 57 63 880.