LANGEDIJK - Big2 is toegevoegd aan de line-up voor Indian Summer 2018. De rapper, de helft van hiphopduo The Opposites, maakt vandaag zijn komst naar het grootste Noord-Hollandse zomerfeest bekend. Ook komt hij met de soloplaat Van Staal, waarvan vandaag het titelnummer verschijnt. Op Indian Summer brengt hij deze nummers live met band ten gehore. ‘Er gebeurt heel veel op het podium, een gezellige boel kan ik altijd garanderen’, aldus de rapper. De komende maanden worden er nog veel meer namen aan de line-up toegevoegd. Indian Summer 2018 vindt plaats op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Twan van Steenhoven alias Big2 was als rapper en producer de helft van de populairste hiphopact van Nederland: The Opposites. De hiphopformatie is bekend van hits als Slaap, Geen Stijl, Geen Klasse, Hey DJ, Dom, Lomp & Famous, Slapeloze Nachten, Sukkel voor de Liefde en natuurlijk Thunder, waarmee ze hiphop naar de mainstream brachten. Ze gaven explosieve shows vol moshpits, wall of deaths en circle pits op de grootste festivals en podia van Nederland, van Paradiso tot Pinkpop en Lowlands.

Solocarrière

The Opposites liggen al een tijdje in winterslaap, maar Big2 timmert des te harder solo aan de weg. Hij produceerde voor onder meer Dio, Yes-R, Sticks en Appa & Sjaak, bracht de solo-EP Bende uit en een album als Mario Kartel (samen met Spacekees, Tellem en Yung Felix). Nu komt hij met een soloplaat die dit jaar nog verschijnt: Van Staal. Big2 blikt op het album terug op de wilde jaren met The Opposites: ‘De nieuwe muziek is een reflectie op alle gekkigheid die we het afgelopen decennium hebben meegemaakt. Introspectiever dan The Opposites dus, ik heb mijn hele ziel leeggeschreven.’ Bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een nieuwe live-show. Op Indian Summer speelt Big2 met een liveband. Superspannend, vindt hij zelf. ‘Er komt een heel andere energie vrij als met een dj. Het is persoonlijker en er gebeurt heel veel op het podium.'

Grootste zomerfeest

Al 18 jaar is Indian Summer hét grootste zomerfeest van Noord-Holland. De brede line-up - van pop en rock tot hiphop en dance - aangevuld met de altijd sfeervolle 80's/90's-tent en de beste foodtrucks maakt dat er voor elk wat wils is op het festival in Langedijk.

Weekendtickets voor Indian Summer kosten dit jaar €65 (inclusief €5 servicekosten), verblijf je het hele weekend op de camping dan betaal je €85 (inclusief €5 servicekosten). Dagtickets voor de vrijdag kosten €45 (inclusief €5 servicekosten) en voor de zaterdag €50 (inclusief €5 servicekosten). Daarnaast biedt Indian Summer een gelimiteerd aantal groepsbundels aan. Bij de aankoop van een groepsbundel van 10 weekendtickets krijgen bezoekers er 2 gratis. Tickets worden verkocht via IndianSummerFestival.nl, Eventim en alle Primera-winkels.