ALKMAAR - De Amerikaanse southern hardrock formatie Black Stone Cherry begint deze week aan hun Europese tour die in het teken staat van hun nieuwe album 'Screamin'At The Sky'. De band geeft één concert in Nederland, dat plaatsvindt in Podium Victorie.


De rockers uit Kentucky staan bekend om hun krachtige traditionele Southern sound, doordrenkt met bluesy invloeden van bijvoorbeeld The Allman Brothers en vermengd met een onmiskenbaar gitaargeluid, geïnspireerd door bands als Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd.

Black Stone Cherry heeft al vele grote podia gezien en veroverd. Zo deelde het viertal de bühne al eens met grootheden als Def Leppard, Mötorhead, The Darkness en ZZ Top – met als een van de hoogtepunten een optreden voor 10.000 mensen op het Download Festival, als hoofdsupport van Guns ‘N Roses. Ook festivals als Graspop en Rock Am Ring hebben ze al afgevinkt.

Dit jaar brengt de band hun achtste studioalbum uit. ‘Screamin’ At The Sky’ staat bol van de pop-rock hooks, reflecterende lyrics, riffs waaraan menig headbanger het hart kan ophalen, donderende drums: eigenlijk alles om het een volwaardig, dynamisch album te maken.

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Kelsy Karter zal de support voor deze show verzorgen. Ze neemt haar publiek mee in een vreemde fantasiewereld die bestaat uit gelijke delen rock ‘n roll en theatrale grandeur.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze show, te vinden via podiumvictorie.nl.