HEERHUGOWAARD - Brassica Musicals heeft een top start van het nieuwe theaterseizoen. Donderdag vierden ze samen de eerste repetitie van hun nieuwe productie Zorro. Uiteraard werd de taart toepasselijk met het zwaard van Zorro zelf aangesneden. Deze vlammende musical met muziek van The Gypsy Kings staat van 12 tot 14 april 2019 in theater Cool.

Daarnaast kwam zaterdag (kort na hun spetterend optreden op het Coolpleinfestival) het geweldige nieuws dat hun vorige show Titanic bij de beste 5 musicals van Nederland hoort. Brassica Musicals' uitvoering van Titanic is namelijk genomineerd voor een Amateur Musical Award, de meest gerenommeerde prijs voor amateur gezelschappen. Hun Titanic stond zelfs in vijf categorieen op de 'longlists' (kanshebbers op de Awards), en is geselecteerd uit meer dan 100 aanmeldingen. De Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens een groot gala in Het Nieuwe Luxor theater Rotterdam. Brassica mag daar op 10 december optreden, en hoort dan of ze ook dé beste van Nederland zijn dit jaar.

Ondertussen oefenen zij uiteraard dubbel gemotiveerd verder voor Zorro in 2019. Op Facebook kunt u Brassica Musicals volgen voor updates hierover. (Facebook.com/brassicamusicals)