HEERHUGOWAARD - Brassica Musicals bestaat al 15 jaar en speelt elk jaar een bekende musical op semi-professioneel niveau in het theater van Heerhugowaard. De spelers zijn topniveau hobbyisten uit lokale grond, alles eromheen is professioneel. Zoals licht, geluid en een achtkoppig live-orkest! Maar het belangrijkste ingrediënt van Brassica is de passie. De spelers vormen een hechte groep die zich niet alleen op het podium, maar ook daarnaast vol inzet voor de club. En dat straalt ervan af op het podium!

Het absurdistische, komische talent van de heren van Monty Python (Britse komediegroep met o.a. John Cleese) is legendarisch. Minder bekend is dat van hun film Monty Python and the Holy Grail ook een musical gemaakt is. En laat dát nou de voorstelling zijn die Brassica Musicals in 2017 naar het theater van Cool brengt.

Eric Idle, een van de originele Pythons, bewerkte het script en de muziek tot een minstens zo knotsgek verhaal voor het theater. Mét natuurlijk de geliefde karakters en scènes uit de film, maar ook met veel Broadway-parodieën. De combinatie geeft een gegarandeerde middag of avond plezier en herkenbaarheid voor zowel liefhebbers van Monty Python als musicalfans die niet bekend zijn met hun werk.

De scènes met rare types en scherpe woordgrappen volgen elkaar in rap tempo op en ook de liedjes ontsporen soms volledig. De Britse humor en de West-Friese sneren liggen een stuk dichterbij elkaar dan je zou denken, en dat merk je in deze musical!

Klik hier voor meer informatie