SCHERMERHORN - Op zaterdag 15 december wordt het in Café 's Lands Welvaren een feest der herkenning als de band Break een reünieconcert komt verzorgen. Eind jaren '80 en in de jaren '90 was de band een graag geziene gast op vele kermissen en feesten in Noord-Holland, maar ook ver buiten onze provinciegrenzen.

Tegenwoordig komt de band nog zo'n drie keer per jaar bij elkaar voor een reünieconcert. 'En dat is elke keer weer een feest', aldus leadzanger Gerard Borst. De Heerhugowaarder vertelt: 'We hebben dit jaar twee keer in Medemblik opgetreden. In het voorjaar tijdens het Mania Muziek Festival en later nog op een ponton tijdens de jaarlijkse harddraverij. Toen ik een stukje ging fietsen en bij Angelique in Café 's Lands Welvaren kwam vertelde Angelique dat zij ook wel een dergelijk reünieconcert wilde.'

Zo gezegd, zo gedaan want Break was in vroeger jaren immers ook altijd een vaste gast op de jaarlijkse kermis in Schermerhorn. Voor wie de band nog eenmaal wil aanschouwen in de originele bezetting, dus met Gerard Borst, Ben Koole, Peter van Vleuten, Loek Manshande en Jan Does, een unieke kans.

'We kijken er weer enorm naar uit en hopen op een echte reünie, dus dat we heel wat bekenden van vroeger daar weer gaan tegen komen. We willen er in ieder geval iets heel moois van maken', aldus Borst.

Voor wie het Break reünieconcert op zaterdag 15 december wil meemaken zijn de kaarten te koop aan de bar bij Café 's Lands Welvaren op het Westeinde te Schermerhorn.