HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 30 juni vaart De Broekervaart weer gratis heen en weer tussen Heerhugowaard en Langedijk.


Deze keert vaart De Broekervaart tijdens het Kofschipfestival, een evenement op de Museale Schuitenhelling in Broek op Langedijk. Tijdens het Kofschipfestival wordt de 125e verjaardag van het Kofschip, het oudste schip van Langedijk gevierd.

Naast het Kofschip zijn er meerdere klassieke schepen te zien in de schouw- en restauratiewerf van Nico Vader in Broek op Langedijk naast de sluis in Broek op Langedijk. In Heerhugowaard is aan de Westdijk de Westfries, een klassiek schip, te bewonderen. Aan boord kunt bezoekers hun kennis over koolsoorten vergroten..

Verder zijn er in Broek op Langedijk Oudhollandse spelletjes voor jong en oud, kunstenaars van Atelier6, een demonstratie van een kunstsmid. In het Oosterdelgebied kan tegen betaling een vaartochtje worden gemaakt in een elektrisch bootje.

Op 30 juni vaart De Broekervaart gratis elke uur heen en weer tussen Heerhugowaard en Langedijk. Vanuit Langedijk (Havenplein) van 10.00 uur-16.00 uur, vanuit Heerhugowaard (Westdijk) van 10.30-16.30 uur.

Voor meer informatie: www.broekervaart.nl of schuitenhelling.wordpress.com.