HEERHUGOWAARD - In 2015 won Thijs van de Meeberg op overtuigende wijze, middels een lovend juryrapport, de jury- en publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival. Na een jaar van optreden en schrijven is hij nu op tournee met zijn debuutvoorstelling 'Er mag gedanst worden'.

In zijn eerste avondvullende voorstelling belandt Thijs geheeld onbedoeld in activiteitencentrum Het Klaverblad. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij niet thuis hoort in Het Klaverblad.

Thijs zoekt in zijn show naar de juiste uitweg uit ogenschijnlijk simpele dilemma’s. Maar wat is de juiste uitweg? Wat moet je met de ander? Hoe blijf je leven vanuit je kern met om je heen andere mensen? En wat als die kern niet zo zuiver is? Of nog erger: er is geen kern. Dolend in verhalen waar werkelijkheid en waanzin door elkaar lopen zoekt Thijs naar de eerlijke balans.

Het Leids Cabaret Festival roemde niet alleen het improviserend vermogen van Thijs, maar ook zijn moraal. Er mag gedanst worden is dan ook een scherpe conference bol van verhalen.

De regie is in handen van Anemoon Langenhoff en Pieter Bouwman. Pieter regisseerde onder andere Hans Teeuwen regisseerde en is bekend van Mannen van de radio en Radio Bergeijk.

Recensies

  • Over Er mag gedanst worden:
  • de Volkskrant: ‘Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light’
  • ‘Van de Meeberg slaat mooie onverwachte paden in’
  • Cabaret.nl: ‘Er mag gedanst worden’ is een staaltje vakwerk van niveau’.
  • ‘Thijs van de Meeberg lost de belofte van het Leids Cabaret Festival helemaal in’.
  • NRC Handelsblad: ‘Scherp en origineel, een echt talent’

Op woensdag 8 februari 2017 is Thijs te zien in theater Cool Kunst en Cultuur.

Voor informatie en tickets kunt u kijken op; https://www.coolheerhugowaard.nl/