HEERHUGOWAARD - Het is weer zover! Circusschool Tefredo staat van 25 t/m 28 augustus 2018 opgebouwd met hun circustent bij het Strand van Luna! Ook deze keer belooft het weer een groot feest te worden! Iedere dag zullen er verschillende workshops plaatsvinden en ’s avonds verschillende open podia en voorstellingen. Of te wel: komt dat zien!

Circusworkshop
Circusschool Tefredo staat nu al behoorlijk wat jaren met hun circustent opgebouwd in de een na laatste en de laatste week van de zomervakantie. Ook dit jaar weer. ‘Ieder jaar is het een groot feest,’ zegt Fred Meijer, de circusdirecteur. ‘We komen nu al behoorlijk wat jaren bij het Strand van Luna en iedere keer is het een heerlijk gezicht om te zien, hoe de kinderen en ook de ouders zich verwonderen bij de tent. En als ze dan meedoen met de circusworkshop en horen, dat ze ook nog mogen optreden, beginnen ze helemaal te stralen.’ Bij de circusworkshops krijgen de kinderen namelijk verschillende onderdelen van het circus aangereikt. Zo kunnen ze leren jongleren, koorddansen, tonlopen, ballopen en ga zo maar door! En als klap op de vuurpijl mogen ze hun geleerde kunsten vertonen voor de papa’s en mama’s.

Andere workshops
Toch is dit niet het enigste wat de kinderen en volwassenen kunnen leren. ‘Naast de circusworkshops kan men nu ook een theaterworkshop en/of een body percussion workshop volgen,’ aldus Fred. ‘We hopen hiermee niet alleen verschillende leuke workshops aan te kunnen bieden, maar ook een diversiteit van cultuur aan te bieden. Naast circus wordt nu dus ook theater, muziek en schilderkunst aangeboden.’
Zo is er dit jaar een expositie van Anneke Olmberg. Een schilster, die voornamelijk stillevens en portretten maakt. Haar schilderijen zullen tussen de workshops en tijdens de voorstelling vanaf de ingang van de tent worden opgehangen, waardoor een iedere bezoeker de schilderijen kan bewonderen.

Avondprogrammering
Daarnaast is er ook dit jaar weer een avondprogramma samengesteld, dat voornamelijk bestaat uit muziek en theater. ‘We zien vele oude bekenden terugkomen. Skip en Ivo, Isabella Bierenbroodspot, Luuk Ransijn te samen met Twan Vet. Het is heel leuk om ze ieder jaar weer te zien spelen en om tegelijkertijd te zien hoe sterk ze gegroeid zijn in die periode,’ zegt Meijer.
Ook het theater komt in combinatie met circus in het avondprogramma voor. Fred Meijer speelt samen met Kevin Doesburg kindertheater. Meespeeltheater, waarbij ze het verhaal van Giovanni de circusartiest vertonen. Dit doen ze dan ook niet alleen, maar samen met het publiek.

Open podia
Al deze voorstellingen zullen worden voorgegaan door open podia waar een ieder zijn eigen kunsten mag komen vertonen. Dit kan een muzikale act, maar ook een theatrale of een circusact zijn. Volgens de circusdirecteur is het open podium een belangrijk onderdeel van het circusfeest bij het Strand van Luna. ‘Ik vind het belangrijk, dat een ieder een podium krijgt om te laten zien waar hij of zij goed in is. Of wat ze leuk vinden om te doen. Alleen als mensen een podium krijgen, kunnen ze zichzelf doorontwikkelen. Zowel op het gebied van hun kunsten, maar ook als persoonlijkheid zelf.’

Dit alles maakt circusschool Tefredo dus een bruisend centrum van cultuur, dat uiteraard tot zijn recht komt in hun circustent. Mocht u nu geïnteresseerd zijn, kunt u alle informatie nogmaals teruglezen op www.deact.nl. Bij verdere vragen kunt u contact opnemen via 06-29324463 en/of info@deact.nl In ieder geval hoopt circusschool Tefredo u te mogen begroeten in de circustent van 25 t/m 28 augustus 2018 bij het Strand van Luna, te Heerhugowaard.