HEERHUGOWAARD - Bij de aanvang van het nieuwe jaar lanceert Cool kunst en cultuur een nieuw live concept: Café Cool Live. Deze speciale reeks biedt drie avonden vol optredens van regionale talenten in het sfeervolle Cool Café. Op zaterdag 13 januari wordt het startschot gegeven met de Bandavond. Drie veelbelovende bands uit Noord-Holland betreden het podium: Krappe Sokken, RELICS en The Captain. Elke band brengt zijn eigen unieke muziekstijl, variërend van indie pop tot alternatieve rock.

Initiatief van Axel Glas


Axel Glas, barhoofd bij Cool en zelf gepassioneerd muzikant, is de drijvende kracht achter deze nieuwe reeks. “Café Cool Live sluit perfect aan bij het brede muziekaanbod van Cool. De bands en soloartiesten spelen alleen nu niet in onze theaterzalen, maar mogen schitteren op ons kleine podium in een intieme, sfeervolle setting, dichtbij de bar. Er is zoveel lokaal talent en dit concept biedt een prachtig podium voor hen," aldus Axel.

Komende edities


Na de Bandavond kunnen muziekliefhebbers uitkijken naar de twee volgende edities. De tweede avond zal volledig gewijd zijn aan singer-songwriters. Het thema van de derde editie wordt binnenkort aangekondigd. Beide evenementen staan gepland voor het voorjaar van 2024.

Voor iedereen

Café Cool Live is bedoeld voor iedereen die houdt van live muziek en gezelligheid. Voor de 'oudere jongere' én de 'jongere oudere'. Om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen, worden de avonden gratis aangeboden. Vanwege de verwachte belangstelling wordt bezoekers wel vriendelijk gevraagd om hun gratis kaartjes online te reserveren. De deuren van Cool Café openen 13 januari om 19.30 uur, het programma start om 20.15 uur. Bij voldoende belangstelling overweegt Cool om Café Cool Live vaker in het jaar te organiseren.

Over de bands


Krappe Sokken

Een energieke indie pop/punk band uit de omgeving Alkmaar. Na ons ontstaan in het najaar van 2022 zijn ze uitgekiemd tot een zeskoppige vreugdebom die er alles aan doet om je te laten dansen en glimlachen. Met hun mix van catchy melodieën en aanstekelijke punkvibes proberen ze jullie voetjes van de vloer te krijgen. Hun herrie van de bovenste plank heeft hen zelfs de Mixtream Contest publieksprijs en Popmania eerste prijs opgeleverd! Krappe Sokken staat garant voor een explosie van muzikale blijheid die je niet wilt missen!

RELICS RELICS
is een opkomende pop/alternatieve rockgroep uit Zaanstad die eind 2021 werd opgericht. De band profileert zich op de invloeden van de leden: bassist Senna Mooij (funk, R&B), drummer Kilian Schilder (Prog. Metal) en zanger/gitarist Thomas Bons (pop/elektronisch). Deze fusion van invloeden en de wil om een extravagante show op te zetten vormen de basis van de muziek van RELICS...

The Captain
Ladies and Gentleman, this is your Captain speaking. We'll be flying from catchy indie rock all the way to heavy punk rock. Our crew is composed of amazing pricks and hypocrites, so buckle up and prepare for some turbulence. Pleased to meet ya; see you in the pit. Fly High, The Captain

Kaartverkoop & informatie

De toegang is gratis. Graag wel vooraf online reserveren via coolkunstencultuur.nl