HEERHUGOWAARD - Als een van de eerste theaters in Nederland heeft Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard, haar programma voor het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 bekend gemaakt. Opnieuw een indrukwekkend programma dat het huidige 10-jarig jubileumseizoen moet overtreffen. Vanaf zondag 28 april om 12:00 uur kunnen er kaarten gereserveerd worden voor theaterseizoen 2019-2020. Het programma is nu al te bekijken op www.coolkunstencultuur.nl.

Grote namen
Henry van Loon (bekend van De Luizenmoeder), Pieter Derks, het muzikale duo Yentl en de Boer, Daniel Arends, Patrick Laureij en Stefano Keizers; vele bekende cabaretiers zullen komend seizoen het podium van Cool betreden. Muziekliefhebbers komen aan hun trekken met tributes van o.a. Dutch Eagles, Forever Amy, The Doors in concert en List, Shaffy & Piaf. De 3JS zijn ook weer van de partij en hun Volendamse vrienden Nick en Simon zijn volgend seizoen voor het eerst te zien bij Cool. Hadewych Minis komt de parels van Nederlandse zangeressen vertolken en Martijn Fischer zingt de grootste hits van Hazes.Daarnaast staan er een aantal grote musicalproducties op de planken van Cool zoals Verliefd op Ibiza, Haal het doek maar op met Tony Neef en Mariska van Kolck en de thriller Ghost Stories.

Speciale series
De speciale serie Nieuwe Lente met ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’, krijgt ook in het nieuwe seizoen een vervolg met vijftien bijzondere, avontuurlijke voorstellingen van veelbelovende theatermakers, allen met een vaste lage toegangsprijs van slechts €14,50. In deze serie o.a. een intiem theaterconcert van Tim Knol, een theatercollege van strafrechter Gerlof Meijer en een frisse bewerking van Tsjechov-klassieker Drie Zusters. Ook Jazzclub Cool, Filmclub Cool en het Cool Comedy Café hebben weer een vaste plek gekregen in het aanbod van Cool. Nieuw dit jaar is de serie Route 65; de culturele route voor 65-plussers is nu gespreid over het seizoen waardoor er elke maand activiteiten zijn.

Arrangementen
Cool Spijs, het diner voorafgaand aan de voorstelling, is inmiddels ook vast onderdeel van de avond uit bij Cool geworden en wordt op tientallen avonden aangeboden. Daarnaast biedt Cool diverse arrangementen voor een complete avond uit zoals het Nagenietarrangement en het Gouden Rij-arrangement, waarbij de gasten van begin tot eind volledig in de watten worden gelegd.

Reserveren
Kaarten voor de voorstellingen kunnen vanaf zondag 28 april 12:00 uur gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl of via het bestelformulier in de brochure.