Cool kunst en cultuur sluit het theaterseizoen af met een record aantal verkochte theaterkaarten. Het Cool Bluesfestival was de laatste voorstelling van het seizoen en daarmee kwam de teller op ruim 36.200 verkochte kaarten, 18% meer dan vorig seizoen. Niet eerder verkocht Cool zoveel theaterkaarten in een seizoen.  

Op de kaart
Voor de grote artiesten was Cool al een serieuze speler geworden, zo is het voor komend seizoen gelukt om grote namen als Theo Maassen, Frank Boeijen en De Dijk te contracteren. Maar het bezoekersaantal van afgelopen jaar laat zien dat ook het publiek Cool inmiddels moeiteloos weet te vinden. Voor theaterliefhebbers uit Heerhugowaard is Cool hun thuisbasis geworden maar het theater trekt ook steeds meer bezoekers vanuit omliggende gemeenten en zelfs van buiten de provincie.

Uitverkocht
Er waren veel uitverkochte voorstellingen dit theaterseizoen; o.a. Bert Visscher, André Kuipers, Ali B en Rhythm of the Dance zorgden voor volle zalen. Verrassingen waren bijvoorbeeld Her Majesty, Yentl en de Boer en Skotwal die eveneens voor een uitverkochte zaal stonden. De best bezochte jeugdvoorstelling was Woezel en Pip die tijdens het jaarlijkse Peuter- en Kleuterfestival te zien was.

Nieuwkomers

De verrassende ‘kleine-zaal-voorstellingen’ uit de serie Nieuwe Lente kunnen ook op steeds meer bezoekers rekenen. In deze serie programmeert Cool veelbelovende nieuwkomers of bijzondere voorstellingen zoals van Jakop Ahlbom, B-Movie Orchestra en Golden Palace. Cool startte enkele jaren geleden met deze serie die inmiddels is uitgegroeid tot een begrip onder de trouwe bezoekers.

Voorverkoop

De voorverkoop voor het theaterseizoen 2016-2017 is ook veelbelovend. Het nieuwe seizoen trapt in september af met een uitverkochte zaal voor Sara Kroos. Ook Theo Maassen was vrijwel direct uitverkocht en voor Karin Bloemen en Marc-Marie Huijbregts zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.