HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur heeft de plannen voor het nieuwe seizoen klaar. De kaartverkoop gaat op vrijdag 17 juni om 12:00 uur van start. Reserveer nu, dan zit jij straks goed bij…. Youp, Bert, Rayen of een van de andere topshows. Nieuwsgierig naar het hele programma? Kijk dan vanaf zaterdag 11 juni 12:00 uur op www.coolkunstencultuur.nl.

Grote namen
Peter Pannekoek, Theo Maassen, Rayen Panday, Roué Verveer, Youp van ’t Hek, Van der Laan & Woe, Bert Visscher, Ton Kas, Pieter Derks, Richard Groenendijk en Patrick Laureij: vele bekende cabaretiers en comedians betreden het podium van Cool.
Voor de kleintjes komen Gonnie & Gijsje, Boer Boris, Pippi Langkous, Kruimeltje en Buurman & Buurman tot leven. Freek Bartels en Brigitte Heitzer spelen samen in een blind date-komedie. In Momentum stapt Waldemar Torenstra de politieke arena in. Peter Blok komt zelfs twee keer naar Cool, met De Verleiders én met Bas Hoeflaak in Trapeze. Hendrik Groen en Komt een vrouw bij de dokter zijn andere aanraders voor toneelliefhebbers.

Stilzitten is onmogelijk
Gek van dans? Dan mag je Talent on the Move van Holland Dance Festival on tour niet missen. Evenals Sleeping Beauty, de kerstshow van Rhythm of the Dance of de bijzondere productie Nureyev met niemand minder dan Jan Kooijman in de hoofdrol. ISH maakt een spectaculaire voorstelling over voetbal. Voetbalfans zitten ook goed bij het theatercollege over en met Willem van Hanegem. Hersenprofessor Erik Scherder vertelt, staand aan de vleugel van Cor Bakker, hoe goed muziek voor je is. En Brainpower komt met een muzikaal theatercollege. Muziekliefhebbers halen hun hart op bij concerten van Ellen ten Damme, Nits en LAKSHMI of bij tributes als Stayin’ Alive Disco Fever, Talking Heads by Blanko en Ed Struijlaart’s Eric Clapton Unplugged.

Complete avond uit
Een avond uit in Cool is weer een complete avond uit. Het horeca-team heet je van harte welkom in Café Cool voor een hapje of een drankje. Cool zet zich in voor een mooiere en duurzamere wereld. Daarom kiest Cool ervoor om met ingang van het nieuwe seizoen vegetarische gerechten en snacks te serveren.

Laat je verrassen en inspireren
Ook in de theaterprogramma-keuze laat Cool grote maatschappelijke betrokkenheid zien. Zo gaat de voorstelling Plant van Nynke Laverman over duurzaamheid en klimaat. De Onaantastbaren van Firma Mes, We hadden liefde, we hadden wapens van Urban Myth, Moeder en zoon Van Abdelkader Benali en Jihad van de liefde laten ons met andere blik naar de wereld om ons heen kijken.

Veelbelovende theatermakers
De serie Nieuwe Lente met ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’, krijgt ook in het nieuwe seizoen een vervolg met vijftien bijzondere voorstellingen van veelbelovende theatermakers, allen met een vaste lage toegangsprijs van €15,-. Ook andere beproefde Cool-formules als Cool Comedy Café, Jazzclub Cool en Babbels Peuter- & Kleuterfestival keren terug. Nieuw is de akoestische concertreeks Bare Bones op de zondagmiddag.

Bestel met gerust hart je tickets
Bij Cool bestel je met een gerust hart tickets voor je favoriete voorstelling! Mocht je onverhoopt verhinderd of ziek zijn, dan is het mogelijk je ticket(s) om te ruilen bij de servicebalie voor een andere voorstelling of om te zetten naar een onbeperkt geldig digitaal tegoed.

Reserveren
Kaarten voor de voorstellingen in seizoen 2022-2023 zijn vanaf vrijdag 17 juni 12:00 uur te bestellen via www.coolkunstencultuur.nl en bij de servicebalie van Cool. Vrienden van Cool mogen vanaf zaterdag 11 juni 12:00 uur bestellen. Ook met voorrang naar een van de vele topshows in het nieuwe seizoen? Word vriend: www.coolkunstencultuur.nl/vriend