HEERHUGOWAARD - Na een maand van gesloten deuren en online lessen, zijn de muziekstudio’s en lokalen van Cool kunst en cultuur weer geopend! De docenten staan klaar om leerlingen en cursisten te verwelkomen en te inspireren. In de eerste week van februari starten diverse creatieve cursussen voor kinderen. Muziek voor kleuters, KunstLab en de Musicalklas; meld je aan en maak het mee!

Kunst voor kids
Op vrijdag 4 februari gaat de serie KunstLab van start. In deze serie van zes eendaagse workshops gaan kinderen van 6 tot 12 jaar op creatieve reis. Zo ontdekken ze de wereld van 3D, maken ze hun eigen schildermachine én gaan experimenteren met elektriciteit! De workshops zijn los te reserveren maar wanneer je de volledige serie volgt, betaal je een gereduceerd tarief! Schuilt er in jouw kind een echte Kahlo of Warhol? Meld je kind dan aan voor de Kunstklas! Ze gaan aan de slag met verschillende materialen en technieken en maken ondertussen kennis met het werk van de ‘grote meesters’.

Theater & musical
Treed in de voetsporen van de grote artiesten en schitter op het podium als echte acteur of musicalster. Stemgebruik, improvisatie, samenspelen en techniek; in de Theaterklas maken kinderen van 6 tot 12 jaar kennis met deze basisprincipes van toneel. Houd je van zingen, dansen én toneelspelen en doe je dat het liefst allemaal tegelijk? Meld je dan aan voor onze Musicalklas. Aan het eind sta je op het toneel voor publiek!

Muziek maken is slim!
Muziek maken is niet alleen leuk, het is ook een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van jonge hersenen. Daarom gaan in de eerste week van februari weer diverse basiscursussen van start! In Muziek voor peuters en Muziek voor kleuters ontdekken kinderen dat overal muziek in zit. Samen zingen we liedjes en doen we muziekspelletjes. Houd je van muziek maar weet je niet welk instrument bij jouw past? Meld je dan aan voor de Instrumentenproeverij (6-11 jaar) en maak kennis met alle instrumenten. Vervolgens kies je drie instrumenten uit waar je nog een aantal verdiepende lessen op volgt.

Meer informatie & aanmelden
Kijk voor het volledige les- en cursusaanbod en inschrijven op www.coolkunstencultuur.nl/educatie