HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseren de creatieve bewoners van 't Kruis in Heerhugowaard voor de zevende maal de Kruizer Winter Fair. Tijdens een sfeervolle route door de wijk kunnen bezoekers genieten van exposities, shoppen voor kerstcadeaus en -decoraties, geïnspireerd raken bij workshops en proeven van allerlei lekkers.

Er is veel creativiteit in 't Kruis. Er wordt geschilderd, gebeeldhouwd, gehaakt, gedecoreerd, gemozaïekt, gestoffeerd, gepimpt, genaaid, gestyld en nog veel meer. Als hobby, maar ook professioneel voor ateliers, (web)winkels en markten en fairs. Tijdens de jaarlijkse Kruizer WinterFair openen de creatieve Kruizenaars hun ateliers, schuren en woningen om hun werk te tonen en te verkopen. Er zijn dit jaar 7 adressen waar ruim 25 creatieve deelnemers hun werk tonen en verkopen. Van het voormalig tuincentrum De Draai, aan de Beukenlaan, tot de creatief ingerichte woonkamer van Annie Dongelmans aan de Jan Glijnisweg 8. En van een creatieve bewoner in het gezellige straatje Omring tot aan het atelier van Robert Den Ouden aan de moerbeeklaan 37. Kom ook gezellig binnen bij Karin aan de Burghornlaan 37 of bij Buurvrouw & Buurvrouw aan de Rustenburgerweg 183. Je vindt er allerlei kerstdecoraties en – cadeaus, kunst en design maar ook workshops en huisgemaakte lekkernijen.

Sfeervolle route

De route leidt door de landelijke wijk ’t Kruis, langs landerijen, kassen, monumentale en nieuwe boerderijen en landhuizen. De route is prima per fiets of te voet te doen. Een rustpauze tussendoor met versnapering kan bij diverse deelnemers, zoals tuincentrum De Draai of buurtcentrum De Deel. De deelnemende adressen van de Kruizer Winter Fair zijn eenvoudig herkenbaar aan de rode kerstster bij de entree.

De Kruizer Winter Fair vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 december van 11 tot 17 uur en is vrij toegankelijk. Kijk voor meer info op de facebook-pagina: facebook.com/KruizerFair.