HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard start vanaf 1 maart aanstaande met een nieuw traject voor cultuur en jongeren. Een speciale cultuurverbinder gaat de komende jaren aan de slag met het ontwikkelen en realiseren van innovatieve, culturele en sociale activiteiten voor én door jongeren in de fusiegemeente Heerhugowaard / Langedijk.

Cultuurverbinder Jongeren
In 2019 heeft de fusiegemeente Cool gevraagd om een impuls te geven aan jongerenprogrammering om meer jongeren te bereiken en te voorzien in de wensen die leven onder de doelgroep. Na een oriëntatiefase met een ervaringsdeskundige, gaat Cultuurverbinder Jasmijn van Vliet vanaf 1 maart aan de slag bij Cool. In overleg en in samenwerking met jongeren zal Jasmijn een brug slaan tussen de wensen en initiatieven vanuit de doelgroep en de verschillende organisaties binnen Heerhugowaard en Langedijk. Met als resultaat de ontwikkeling van diverse creatieve projecten en concepten die aansluiten bij de wensen die momenteel leven bij jongeren in de fusiegemeente.

Jasmijn van Vliet

Jasmijn van Vliet is een ervaren organisator en projectleider van evenementen en activiteiten in de regio. Naast haar werk als extern docent en consultant op Hogeschool InHolland is ze o.a. programmeur van De Hout Rocks, productieassistent van Bevrijdingspop Haarlem en projectleider van Crossoverstad. Daarnaast is Jasmijn na jarenlang vrijwilliger te zijn geweest inmiddels projectleider van het jaarlijkse Mixtream Festival in Heerhugowaard.

Ben jij een jongere (12 t/m 25 jaar), woon je in Heerhugowaard of Langedijk en wil je graag meedenken over jongerenprogrammering in jouw gemeente? Stuur dan een mail naar info@coolkunstencultuur.nl en kom in contact met onze Cultuurverbinder!