HEERHUGOWAARD - Uit een grote hoeveelheid inschrijvingen zijn lokale bands en DJ’s geselecteerd die de strijd aangaan om een festivalplek op de zeventiende editie van het Mixtream Festival te veroveren. De voorrondes van de wedstrijd worden gehouden op vrijdag 21 en zaterdag 22 april in J.C. Kompleks te Heerhugowaard. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 27 augustus in recreatiepark Rosarium in Heerhugowaard.

De formule van vorig jaar krijgt een vervolg: twee selectieavonden waarin de DJ’s en bands elkaar afwisselen. Iedere avond wordt zowel van de bands als van de DJ’s een publiekswinnaar en een jurywinnaar gekozen.

Uit de selectie zijn de bands Onkt, Bhava, Shepherds Pie, Renée Spijker, The Creek, Close 2 Fire en Poncho gekomen. Uniek dit jaar zijn twee rappers die meedoen in de band-categorie: Momson en Bug. De DJ’s die de strijd aangaan zijn dit jaar Kristoff, DJ RCG, Don.f, Mr. Fridge, Lago, Nomochi, Mister Ion, Dutch-D, ST∆Y TRƱE en Patricio. De verdeling van de bands en DJ’s over vrijdag 21 en zaterdag 22 april is te vinden in het Facebook-event op facebook.com/MixtreamFestival.

Op beide avonden zullen de jurywinnaars en de publiekswinnaars doorstomen naar de finale van de Mixtream Contest, welke gehouden wordt op zaterdag 20 mei in Cool kunst en cultuur. Tijdens de finale selecteert de vakjury voor beide categorieën een winnaar die opgenomen wordt in de line-up van het Mixtream Festival 2017. Ook de publiekswinnaars van de finale mogen tijdens het festival hun kunsten aan het publiek vertonen.

Alle bands en DJ’s die door gaan naar de finale van de contest krijgen vanuit Mixtream een social media workshop aangeboden. De uiteindelijke winnaars van de finale krijgen naast het optreden op het festival een masterclass van een bekende muzikant en DJ aangeboden.

Datum: Vrijdag 21 april en zaterdag 22 april 2017

Plaats: J.C. Kompleks, Beukenlaan 1a, Heerhugowaard

Deur open: 20.00 uur

Aanvang: 20.30 uur