ALKMAAR – De twee Nu Metal Bands P.O.D. en Alien Ant Farm, respectievelijk bekend van de monster hits ‘Youth Of The Nation’ en ‘Smooth Criminal’, komen op vrijdag 22 november gezamenlijk naar Podium Victorie.
Met opener Dead Girls Academy staan zij garant voor een avond lang Amerikaans gitaargeweld.


Het nu metal genre, mateloos populair door de mix van zwaar gestemde gitaren en zowel rap, screams als ‘cleane’ zang, beleefde zijn hoogtijdagen rond de eeuwwisseling.
Elke band die zich aansloot had zijn eigen interpretatie en zo ontstond een kleurrijke scene, die zelfs het modebeeld bepaalde: de tattoo was nog niet ingeburgerd maar kreeg wel een zetje, de skatebroeken moesten zo laag mogelijk hangen en qua haardracht was alles geoorloofd.

Ook P.O.D. (Payable On Death) en Alien Ant Farm kwamen bij de platenzaken onder het kopje nu metal te liggen.Laatstgenoemde had een hit met ‘Movies’, maar hun vertolking van Michael Jackson’s ‘Smooth Criminal’ zorgde voor wereldfaam, die bijvoorbeeld richting Pinkpop leidde, waar ook P.O.D. acte de présence mocht geven dankzij hun doorbraaksongs ‘Alive’ en ‘Youth Of The Nation’'.

Het was voor beide bands de aftrap tot een mooie carrière die anno nu, getuige de aanhoudende stroom van nieuw werk, vrolijk voortdendert en Victorie aandoet op vrijdag 22 november.
Victorie opent haar deuren om 19:00 en special guest Dead Girls Academy opent de avond om 19:45. Tickets voor dit unieke dubbelconcert kosten €28,00 en zijn verkrijgbaar via www.podiumvictorie.nl

Ticketlink: http://bit.ly/PODxAAFvictoriePodium

Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl