HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 16 september opent Cool kunst en cultuur vanaf 13:00 uur de deuren. Cool Open! Een hele dag boordevol proeflessen op instrumenten, workshops, rondleidingen, voorstellingen en mini-concerten. Gevarieerd en gratis, voor jong en oud.


Voor de kinderen


Speciaal voor de kinderen (3-8 jaar) is er de gratis voorstelling ‘Kubus Kubus Kubus’. Een voorstelling met humor over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten. Spelenderwijs ontdekt de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen!

Proeflessen instrumenten

Er zit muziek in Cool en uiteraard kan je direct zelf aan de slag. In de verschillende lokalen kan iedereen instrumenten uitproberen. Welk blaasinstrument vind jij het mooiste klinken, en wat is het verschil tussen de toetsen van een keyboard, accordeon of piano? Speel je misschien liever een snaarinstrument? En heb je dan ook al aan de harp of cello gedacht? De ervaren Cool-docenten staan voor je klaar voor een korte proefles of verklappen je de geheimen van hun instrument.

Workshops

Tijdens Cool Open! kun je verschillende gratis workshops volgen, zoals de workshop Bodypercussie om 13:45 uur. Maak muziek zonder instrumenten en ontdek hoe je je lichaam kunt inzetten om allerlei muzikale klanken te maken. De workshop duurt 30 minuten.

Om 15:45 uur krijg je een voorproefje van de nieuwe cursus Zingen voor je brein die Cool in het jubileumseizoen introduceert. Tijdens deze interactieve workshop merk je de positieve effecten van zingen op de gezondheid van het brein. Je zingt eenvoudige klanken en liedjes waarmee de groei en ontwikkeling van het brein gestimuleerd wordt. De workshop wordt verzorgd door zangeres Maartje de Lint en gitarist Judith.

Open Atelier

Onze docenten beeldende kunst verzorgen tussen 13:00 en 17:00 uur Open Atelier. Stap binnen en laat je creativiteit de vrije loop! Misschien ontdek je wel de kunstenaar in jezelf.

Rondleiding

Droom je van een carrière op óf juist achter het toneel? Tijdens Cool Open! krijg je de kans om mee backstage te gaan. Een toer die je dit keer zelfs tot grote hoogte brengt: de lichtbrug boven het toneel. Natuurlijk wordt de artiestenfoyer, de kleedkamer en de laad en los niet overgeslagen.

Avondprogramma

Vanaf 19:15 uur s’ avonds ontdek je in de interactieve workshop Theatersport dat je kunt leren improviseren. Ga volledig in op je fantasie en maak samen met de andere deelnemers een theatraal verhaal en improviseer erop los. Onder leiding van onze docent Improvisatietheater krijg je de eerste tips en tricks voor theatersport.

Nog niet genoeg gehad van theater? Neem na afloop plaats in de Rodi Media zaal voor de cabaretpreviews van Tobi Kooiman, Stefan Hendrikx en Esther van der Voort. Een bezoek aan de cabaretpreviews kost € 5,00 per persoon.

Meer informatie

Voor sommige activiteiten is aanmelden gewenst. Kijk voor meer informatie over Cool Open!, het volledige cursusaanbod en nieuwe theaterseizoen is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl/coolopen. Vragen? Neem dan contact op via info@coolkunstencultuur.nl of 072-5347662.