HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 15 en zondag 16 september is de Atelier- en kunstroute 2018. Dit jaar stellen een aantal kunstenaars en designers in Heerhugowaard hun deuren open voor het publiek. Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in het atelier' te nemen.

De Atelier- en Kunstroute 2018 vindt plaats op 15 en 16 september van 11.00 tot 17.00 uur.
Verspreid over ca. 30 locaties kunnen bezoekers van de Atelier- en Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst en meer. Doel van de route is om belangstellenden van Heerhugowaard en omstreken in contact te brengen met beeldende kunst van plaatselijke kunstenaars en designers.

Overzichtsexpositie
In de Kunstkerk begint de route met een overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars. Hier kunt u een keuze maken welke kunstenaars u wilt bezoeken.

Folders
Dit jaar worden de folders weer in de week voor de Atelier- & Kunstroute huis-aan-huis verspreid. De folder is ook op te halen bij de Kunstkerk, Centrum 31, de Artfarm en het gemeentehuis. Op de website van de kunstkerk kunt u de folder downloaden. Zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl

Workshops voor de jeugd - deelname is gratis
Zaterdag 15 september

10.30 – 12.30 uur schilderen met robots, aan de slag met verf en de Sphero
14.00 – 16.00 uur pluk de zonnebloemen van Van Gogh of zet jezelf bij de Nachtwacht, zelf green screen foto’s maken
Tussendoor; Maak je eigen boek selfie
Locatie: Bibliotheek Heerhugowaard (podium) - Parelhof 1A - 1703 EZ Heerhugowaard

Dag van de Democratie
Op zaterdag 15 september wordt aandacht besteed aan de 'Dag van de Democratie'. Bij de Kunstkerk, de Artfarm en Centrum 31 kunt u met de gemeente praten over hoe u invloed kunt uitoefenen op wat er in uw straat, buurt of stad gebeurt.