HEERHUGOWAARD - Op donderdagochtend 23 januari geniet u bij Cool kunst en cultuur van een aantal meesterwerken van Brahms en Grieg, ten gehore gebracht door klassiek talent Hanneke Rouw op cello en Sophia Vasheruk op piano.

Romantische sonates
De getalenteerde Nederlandse celliste Hanneke Rouw en de cum laude afgestudeerde Russische pianiste Sophia Vasheruk spelen werk van twee grote componisten uit de Romantiek: Johannes Brahms (Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor) en Edvard Grieg (Cello sonata, Op. 36 in A minor). Brahms’ eerste cellosonate is een bewuste keuze. Vooral in het eerste deel van de sonate kan Rouws cello (Schoenbach, begin 20e eeuw) schitteren met prachtige expressieve melodielijnen. Het middendeel is een eerbetoon van Brahms aan Mozart en het slotdeel een robuuste mix van thema’s ontleend aan de Kunst der Fuge van Bach.
Griegs cellosonate is een vrolijke en uitbundige sonate, die vaak doet denken aan zijn magistrale pianoconcert. De cello en piano wisselen elkaar veelvuldig af met zinderende melodieën vol Noorse bravoure.

Route 65
Deze voorstelling maakt deel uit van onze Route 65 programmering. Route 65 is dé culturele route voor 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving. Binnen deze route organiseren we gemiddeld twee keer per maand diverse activiteiten zoals mooie voorstellingen, interessante lezingen en prachtige films.

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl of bel met onze servicebalie naar 072 576 09 55.