HEERHUGOWAARD - Electric Light Orchestra, de band van Jeff Lynne, scoorde in zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig de ene hit na de andere. De Engelse tributeband Explosive Light Orchestra komt op zaterdag 21 december naar Cool kunst en cultuur voor een epische rockavond vol indrukwekkende vertolkingen van de grote hits van ELO en Jeff Lynne.


Koningen van de symfonische rock

Tussen 1973 en 1983 scoorde Electric Light Orchestra wereldwijd vele hits als Can’t get it out of my head, Showdown, Living thing en natuurlijk Mister Blue Sky. Allemaal geschreven door de voorman en hét gezicht van de band: Jeff Lynne. Het Engelse Explosive Light Orchestra staat garant voor indrukwekkende vertolkingen van de melodische, symfonische klassiekers van hun helden, inclusief later werk als All Over The World, Hold On Tight en Rock ‘n’ Roll Is King. Mensen die de tributeband hebben horen spelen in Engeland zweren dat je het verschil met het originele ELO niet of nauwelijks hoort. De band bestaat uit acht muzikanten, inclusief cellisten en violist want die mogen in een ode aan de koningen van de symfonische rock natuurlijk niet ontbreken!

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in het gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.