ALKMAAR - Hiphop mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen en dat wordt komend weekend goed gevierd met maar liefst twee hiphop shows op het dakterras van het Podium Victorie. Niemand minder dan Sticks, sor, ADF Samski en Brokezart zijn dit weekend live te zien op deze unieke locatie.


Vijftig jaar geleden werd in de Bronx een muzikale revolutie ontketend, als creatieve reactie op de vaak uitdagende leefomstandigheden. Met niets meer dan een draaitafel en een microfoon organiseerden dj’s als Kool Herc, Afrika Bambaataa en Grandmaster Flash op deze plek de eerste hiphopfeesten. Het was het begin van een culturele beweging die is uitgegroeid tot een van de belangrijkste muziekgenres wereldwijd.

Sticks, sor, ADF Samski en Brokezart
Om dit te vieren vinden er dit weekend op ons dakterras twee avonden lang optredens plaats van vier verschillende artiesten uit de Nederlandse hiphop scene. Vrijdag 8 september betreden sor, ADF Samski en Brokezart het podium tijdens een speciale buiteneditie van hiphopfestival WATISNOW. Sor is inmiddels een grote naam binnen de scene. Deze alleskunner kreeg in 2018 te maken met gehoorverlies, wat hem dwong nog creatiever te werk te gaan. Met het project ‘Bae Doven’ bracht hij hiphop en klassieke muziek bij elkaar en wist miljoenen streams te behalen. Hij was vorig jaar de winnaar van het populaire programma Maestro en was dit jaar ook de grote winnaar bij de Edison awards.

ADF Samski brak door in de scene met zijn releases ‘Breitling’ en ‘No Hook’ 1,2 en 3. Naast samenwerkingen met grote namen als Bryan Mg, Jack $hirak, Hef, Sevn Alias en Kevin, heeft hij met ‘Tot We Vallen’ ook een hit met zijn broer Ronnie Flex op zijn naam staan. Voor Brokezart begon muziek als uitlaatklep voor zijn emoties. Veel luisteraars konden zich identificeren en al snel wist hij een grote schare fans op te bouwen. In 2021 bereikte Brokey een groot publiek met de preview van ‘Drama’ op TikTok. Hit op hit volgde, zoals 'PTSD', 'Love Scars', 'BAS', 'Bonnie & Clyde' en vele anderen.

Op zaterdag 9 september is de rooftop voor een van de meest gerespecteerde en invloedrijke hiphop artiesten van Nederland. Sticks brak door met de populaire rapformatie Opgezwolle en heeft inmiddels zijn zesde succesvolle soloalbum 'Alles Over Hoop' uitgebracht, volgens de Zwolse rapper zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Deze woordkunstenaar is als geen ander in staat om woorden te weven tot poëzie, op het ritme van de beat. Zijn rake teksten en oprechtheid resoneert met luisteraars van alle achtergronden. Gelukkig is Sticks nog lang niet klaar, want in oktober brengt hij alweer zijn nieuwe album 'En Door' uit.

Om de cirkel rond te maken staat op 18 oktober een van de hiphop pioniers uit de South Bronx op het podium. Grandmaster Flash, bekend van meesterwerken als The Message’, ‘White Lines’ en ‘The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel’ deelt live zijn breaks, scratches en mix skills, waar het ooit allemaal mee begon!

Voor meer informatie, ga naar www.podiumvictorie.nl