HEERHUGOWAARD - Jongeren moeten vanaf hun 16e al kunnen stemmen voor de gemeenteraad én Provinciale Staten. Dat is één van de stellingen die tijdens de training ‘debatteren voor jongeren’ op zondag 27 juni bij Cool kunst en cultuur wordt behandeld. Wapen je met overtuigende argumenten en ga het debat aan!


Maak kennis met debatteren
Wat is debatteren? We komen het overal tegen; in de politiek, op school of wanneer je je ouders ervan probeert te overtuigen dat je echt die nieuwe telefoon, schoenen of kleding nodig hebt. Maar hoe overtuig je iemand écht? Je leert het tijdens ‘debatteren voor jongeren’. De gratis workshop is bedoeld voor jongeren t/m 17 jaar. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met debatteren, want of je nu actief wilt meedoen of liever eerst luistert, het mag allemaal!

Commissaris van de Koning
Tijdens de workshop leer je te durven spreken, overtuigende argumenten te bedenken en denk je na over maatschappelijk relevante thema’s. Moeten alle hoge functies van ambtenaren bijvoorbeeld gekozen worden door de (plaatselijke) bevolking? Een ervaren trainer van Stichting Nederlands Debat Instituut verzorgt de workshop. Heb je de smaak te pakken? Op 7 juli heb jij de mogelijkheid om te debatteren met niemand minder dan de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk.

Aanmelden
Ga jij de uitdaging aan? Er zijn slechts een paar plekken beschikbaar dus kijk snel op de website www.coolkunstencultuur.nl voor meer informatie. Meld je aan de workshop via jasmijn@coolkunstencultuur.nl.