ALKMAAR - TAQA Theater De Vest brengt een muzikaal programma op het plein. Zaterdagavond 7 juli is het podium voor singer-songwriter Maaike Ouboter, die in een intiem concert bijzondere verhalen vertelt. Zondagmiddag 8 juli brengen vele artiesten een eerbetoon aan iconen uit onze popgeschiedenis. Zo nemen o.a. Barry Hay, Sandra van Nieuwland en Lucas Hamminghet publiek mee op muzikale reis door het leven van ‘The King’ tijdens de ‘Elvis: 68 – The Comeback Special’. Diezelfde middag brengen Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel een bluesy eerbetoon aan artiesten uit de ‘club van 27’.

Persoonlijke verhalen
Na het overweldigende succes van haar doorbraak met ‘Dat Ik Je Mis’ en de clubtour, theatertours en festivals die volgden, sloeg singer-songwriter Maaike Ouboter een andere weg in. Om inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes, besloot ze te praten met - voor haar- onbekende mensen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen. Op zaterdagavond 7 juli vanaf 20.30 uur brengt ze o.a. nummers van het nieuwe album ‘Vanaf Nu is het Van Jou’ ten gehore.

Bluesy nummers
Jimi Hendrix, Janis Joplin, James Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Een groe legendarische muzikanten die allen overleden op 27-jarige leeftijd en horen tot de ‘club van 27’. De musici spreken nog steeds tot de verbeelding; voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten een reden voor een concert. In ‘Forever 27’ interpreteren zij songs van deze artiesten op hun eigen manier. Erwin speelt bluesy gitaar en zingt, een mooie aanvulling op de warme gloedvolle stem van Beatrice, die mét rauw randje al zingend verhaalt. En ondertussen gitaar, bas en lapsteel speelt.

Elvis is back!
Ga mee op muzikale reis door het leven van The King. Wie was hij? Wat maakte hem zo bijzonder? Waarom groeide juist híj uit tot een van de iconen van de twintigste eeuw? Bekende en onbekende hits van Elvis komen voorbij tijdens de ‘Elvis: 68 – The Comeback Special’ gezongen door o.a. Barry Hay, Lucas Hamming, Sandra van Nieuwland, Ntjam Rosie, Anne Soldaat en Yorick van Norden.

Meer informatie
Zomer op het Plein vindt plaats van zondag 1 juli t/m zondag 12 augustus. Kijk voor het volledige programma op www.zomerophetplein.nl.