HEERHUGOWAARD - De eerste namen van Mixtream Festival 2018 zijn bekendgemaakt. De Hardcore-legende Charly Lownoise komt het Dance-podium afsluiten en op het hoofdpodium spelen de populaire rapper Jacin Trill en de lokale helden van de band 18 Miles. Afgelopen weekend vond de Mixtream Band & DJ Contest plaats waarin lokale bands, DJ’s en rappers hun muziektalent lieten horen. De bands Babooshka en Moor Park en de DJ’s Merow en Embraisezijn gekozen door de jury en het publiek om dit jaar op het festival op te treden. Op zondag 26 augustus wordt Mixtream Festival 2018 gehouden in het Rosarium Park.

Na het succes van Mental Theo als afsluiter van het dance-podium vorig jaar, is het deze zomer de beurt aan zijn maatje Charly Lownoise om het festival op z’n kop te zetten. Samen scoorden de twee DJ’s grote hits in de jaren ’90 en hebben ze veel betekend voor het muziekgenre hardcore.

In navolging van eerdere Mixtream-acts als Ronnie Flex, Donnie en Fresku is dit jaar de rapper Jacin Trill uitgenodigd om de hiphop-liefhebbende jeugd te verblijden. Zijn album ‘Happyland’ werd in korte tijd miljoenen keer beluisterd en zijn clubtour is helemaal uitverkocht.

Heerhugowaarder Mick Wagemaker hoopte al tijden met zijn band 18 Miles op een optreden op Mixtream Festival. Met uitverkochte shows in onder andere het Amsterdamse poppodium Melkweg en buitenlandse tours was de band er al een tijdje meer dan klaar voor. Dit jaar komt die droom uit. De zanger van de band, Daan Nieboer, verzorgt de workshops voor de bands uit de contest waarin gewerkt wordt aan de live performance.

Mixtream Festival 2018 is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Binnenkort worden er meer artiesten aangekondigd van het festivalprogramma.