HEERHUGOWAARD - Aankomende zomer wordt het Mixtream Festival voor de negentiende keer gehouden in Heerhugowaard. De bekende rapper Brainpower en de onder jongeren populaire rapper Joost horen bij de eerste lichting namen.

Uit de Mixtream Band & DJ Contest, die afgelopen weekend plaatsvond in JC Kompleks, zijn ook vier acts voortgekomen. De bands 3 Point Landing en The Guy Next Door en de DJ’s Dusty Boyd en DJ Virato zijn gekozen door de jury en het publiek om op het festival op te treden. Op zondag 25 augustus wordt het gratis toegankelijke Mixtream Festival 2019 gehouden in het Rosarium Park.

Brainpower is na 10 top-100 albums, meer dan 20 gouden en platina platen en ruim 3000 live- shows, waaronder 6 keer Lowlands en 2 keer Pinkpop, één van de meest succesvolle Nederlandse rappers.

Ook met Joost gaat het voor de wind. De 21-jarige rapper gaf ook al een show op Lowlands en in een uitverkochte Paradiso. Met de eerder op Mixtream verschenen Donnie maakte hij meerdere nummers en mocht hij optreden in Carré.

Naast tweemaal hiphop zijn er zoals altijd een hoop verschillende muziekstromingen te verwachten op Mixtream Festival. 3 Point Landing maakt Alternatieve Rock waarin de zangeres met haar keytar de gitaar vervangt, The Guy Next Door houdt van een stevig potje Funky Bluesrock, Dusty Boyd is een talentvolle Hardstyle producer en de 14-jarige DJ Virato is thuis in House en aanverwante stijlen. Binnenkort worden er meer acts bekendgemaakt in genres als Nu-Metal, Hardcore en Colombiaanse Ska.

Mixtream Festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Wil je graag meehelpen? Meld je aan via vrijwilligers@mixtream.nl.