HEERHUGOWAARD - Inmiddels een begrip in Heerhugowaard: het Familie Koper Gouden Dagen Koffieconcert! Ouderen in Heerhugowaard kunnen op zondag 21 oktober, onder de vlag van Gouden Dagen, genieten van het concert van het Noord-Hollands Ouderen Orkest onder leiding van dirigent Luc Mager.

Het is dit jaar de 10 e editie van het Familie Koper Gouden Dagen concert en tevens bestaat het orkest 40 jaar. Dubbel feest dus, wat wij graag samen met u op muzikale wijze vieren. Dit jaar haalt de familie Koper eregast en mezzosopraan Talitha van der Spek naar theater Cool. Talitha wordt geroemd om haar warme stem en prachtige performance. De afgelopen jaren zong ze rollen bij o.a. De Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera, Opera Nijetrijne en Holland Opera. Als solist in oratorium werkt zij in Nederland en Duitsland met gerenommeerde musici en orkesten.

Eveneens eregast tijdens dit jubileum, is Dirk Goede uit Landsmeer. In 2015 won deze zeer getalenteerde zanger nog de talentenjacht ‘De Stem van Landsmeer’.
Ook was hij solist bij het 125-jarig bestaan van Amicitia’s ‘Concert met een Kroontje’.

Het repertoire van het Noord-Hollands Ouderen Orkest bestaat dit jaar verder uit muziekstukken van o.a. George Bizet (Habanera uit Carmen), Zequinha Abreu (Tico Tico) en Freddie Mercury (Barcelona).

Gasten die al eerder de familie Koper concerten bezochten, weten hoe mooi het concert elk jaar weer is en hoe het theater een sfeer oproept van een feestelijk uitje. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van mensen. Het roept herinneringen en emoties op, maakt vrolijk of juist melancholiek. De reacties van het publiek tijdens de concerten van de afgelopen jaren waren ontroerend en voor de familie Koper reden om ook in 2018 voor de tiende keer een concert aan te bieden aan de ouderen in Heerhugowaard. Ouderen en hun begeleider zijn van harte welkom op het concert, aanvang 11.00 uur (zaal open vanaf 10.30 uur).

Kaartverkoop
Belangstellenden kunnen op maandag 1 en dinsdag 2 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur aan de kassa in het atrium van woonzorgcentrum De Raatstede (Dolomiet 2) tegen een geringe prijs entreekaarten kopen.
In de dagen daarna zijn de kaarten verkrijgbaar op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur bij de receptie van De Raatstede.

Er is een beperkt aantal rolstoelkaarten beschikbaar, uitsluitend te verkrijgen via Nel Nooter ( nelnooter@dprs.nl ). Koop snel uw entreekaart en geniet van deze muzikale verwennerij. Er is veel plek, maar vol is vol!

Stichting Peduli Anak
De opbrengst van de kaartverkoop gaat ook dit jaar weer naar de stichting Peduli Anak. Deze stichting, opgericht door familie Koper, biedt kansarme straatkinderen in Lombok (Indonesië) een toekomst d.mv. huisvesting, scholing en voeding. Helaas is het kindertehuis van de stichting in Lombok door recente aardbevingen ingestort. De opbrengst van de kaartverkoop komt daarom geheel ten goede aan de stichting voor wederopbouw van het kindertehuis.

Gouden Dagen
Het familie Koper Gouden Dagen Koffieconcert is een van de activiteiten die Gouden Dagen Heerhugowaard mede dankzij sponsoring kan organiseren. Want maar liefst een kwart van de ouderen zegt er graag eens op uit te willen, terwijl familie, mantelzorg of personeel van woonzorgcentra geen tijd heeft om hen te begeleiden. Gouden Dagen bezorgt ouderen onvergetelijke grote en kleine momenten.

Wanneer Gouden Dagen ook u aanspreekt, kunt u contact opnemen over de mogelijkheden om donateur te worden met Marjet van der Huls (telefoon 072-5767200) of m.vanderhuls@dprs.nl of kijken op de website www.dprs.nl/goudendagen