HEERHUGOWAARD - Accordeonensemble Dijk en Waard, onderdeel van Cool kunst en cultuur, bestaat dit jaar 40 jaar. Op zondagmiddag 2 december gaan ze hun jubileum op feestelijke wijze vieren met een Jubileumconcert met medewerking van Dansstudio Dagmar en een speciaal projectkoor.

Oprichting
In 1978 heeft voormalig accordeondocent Cees Verzijde van muziekschool Dijk en Waard het ensemble opgericht. Sindsdien is het aantal leden van de ensembles gegroeid en zijn er sinds 2006 zelfs twee orkesten, het A- en B-orkest. Bianca IJdema is vanaf 1995 de dirigent van beide orkesten. Nadat muziekschool Dijk en Waard in 2008 is opgegaan in Cool kunst en cultuur, verhuisden ook de beide orkesten mee.

Samenwerking & oud-leden
Speciaal voor het 40-jarig bestaan van het ensemble, is een samenwerking gezocht met Dansstudio Dagmar uit Heerhugowaard en een projectkoor. Gedurende het concert verzorgen zij diverse optredens. Voorafgaand aan het concert wordt een play-in georganiseerd voor leden van toen en nu. Iedereen die tussen 1978 en 2018 lid is geweest van het ensemble is van harte welkom. Na het concert wordt er een reünie georganiseerd. Ook hiervoor zijn oud-leden uitgenodigd. Bent u oud-speler of kunt u oud-spelers van Accordeonensemble Dijk en Waard? Mail dan naar jubileum@aedw.nl.

Kaarten reserveren
Het Jubileumconcert vindt plaats op zondagmiddag 2 december om 15:00 uur bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Kaarten voor het concert kosten €5,00 en zijn te reserveren via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool.