BROEK OP LANGEDIJK - Lunchen of dineren en films kijken tussen de gangen door tijdens Holland Short Film Festival. Een uniek Hollands Filmfeest, het leukste van het jaar! Ook Museum BroekerVeiling biedt deze mooie combi van films kijken en eten. Op zaterdag 13 januari 2024 kan men genieten van een heerlijke drie-gangenlunch.


Naast het Museum BroekerVeiling zijn Merlet in Schoorl, Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord, het IJkgebouw en Hotel The Fallon in Alkmaar, de Eendracht in Hilversum, Lab44 in Zaandam en nog veel meer restaurants in o.a. Hoorn, Purmerend, Velsen, Amstelveen, Heerhugowaard en Bergen deelnemende restaurants in Noord-Holland. Vanaf 12 t/m 21 januari krijgen de gasten een filmmenu voorgeschoteld met boeiende gerechten en prachtige korte films vanuit de hele wereld, van professionele en amateurfilmers.

Inmiddels is uit de ruim 400 inzendingen een eerste selectie gemaakt. Er zijn films uit onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Korea, China, Frankrijk, Iran, Mexico, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Georgië. Voor de filmlunch bij het museum is een mooie selectie gemaakt met kanshebbers. De films zijn maximaal 15 minuten maar er zijn ook hele korte films van 2 minuten bij. Er worden korte films vertoond, waarbij de nadruk ligt op comedy en levenslustige films. In januari vindt tijdens Blue Monday het officiële festival door heel Noord-Holland plaats.

Peter Bosman organiseerde de vorige edities in Bergen; ‘Films kijken tijdens een diner of lunch geeft een bijzondere sfeer, mensen raakten met elkaar aan de praat, dit is echt een geweldige avond/middag uit, iedereen heeft voldoende gespreksstof. De bezoekers waren allemaal erg enthousiast. Omdat het zoveel verschillende korte films zijn zit er altijd iets bij dat je treft. Bovendien zie je films die je nergens anders ziet. Heel bijzonder, een aanrader.’

Films kijken en eten geeft een bijzondere sfeer. Tussen de films door geniet je van de keuken van Museum BroekerVeiling en praat je met je vrienden over de films. Er is beperkt plaats, kaartjes voor de middag kost 49,95 euro. Dit is inclusief de films en het luxe menu (exclusief drankjes).
Kaarten zijn te bestellen via www.hollandfilmfestival.nl De aanvang is 12.00 uur.

De keuze van de films is een verrassing, er zit in elk geval één winnaar van vorig jaar bij, de films zijn stuk voor stuk bijzonder.