HEERHUGOWAARD - Zanger Marco Schuitmaker, bekend van de grote hit "Engelbewaarder" staat komend weekend wel in Obdam, maar niet in Heerhugowaard tijdens de Tour de Waard. Ook Mart Hoogkamer zou komende zondag niet bij het Heerhugowaardse wielerspektakel aanwezig zijn. Eén en ander werd duidelijk na berichtgeving op zondag in De Telegraaf.


De "grootste krant van Nederland" berichtte zondagavond over het feit dat de organisatie van Bar-Dancing Marlène al weken, zowel online via sociale media als via billboards, adverteert dat beide succesvolle artiesten tijdens Tour de Waard naar Heerhugowaard komen. Met name bij Nelly's Café in Obdam baalt men van deze berichtgevoing aangezien men daar komende zondag ook Marco Schuitmaker heeft geboekt tijdens de jaarlijkse kermis.Ronald Kooij, kroegbaas in Obdam, laat in het artikel in De Telegraaf weten hierover zeer teleurgesteld te zijn: "Er is sprake van concurrentievervalsing en dat is vooral erg voor de fans die voor niets komen". Kaarten voor het optreden in Nelly's Cafe kosten 30 euro terwijl Schuitmaker een paar kilometer verderop gratis zou optreden tijdens Tour de Waard. Navraag door De Telegraaf leverde echter het nieuws op dat zowel Marco Schuitmaker als Mart Hoogkamer helemaal niet door Bar-Dancing Marlène geboekt zijn.

Ook Viking Entertainment, het boekingsbureau voor beide artiesten, is niet blij met de situatie en vreest voor imagoschade, aangezien Marlène volgens het bureau onterecht gebruik maakt van de naamsbekendheid en foto's van beide artiesten. Het bureau beraadt zich nog over eventueel te nemen stappen.

De organisatie van Bar-Dancing Marlène, dat al een jaar of drie gesloten is, maar met grote evenementen zoals de kermis en Tour de Waard wel het buitenterras opent, wilde in De Telegraaf niet uitgebreid reageren. Wel liet men weten dat er sprake is van een misverstand met betrekking tot het nemen van een optie of de daadwerkelijke boeking van de artiesten.

Mart Hoogkamer, vorig jaar wel present tijdens Tour de Waard bij Marlène, en Marco Schuitmaker zullen komende zondag in ieder geval niet ten tonele verschijnen tijdens het wielerspektakel. De organisatie van Marlène laat weten dat zowel de online uitingen als de billboards inmiddels verwijderd zijn en dat men in de loop van maandag bekend maakt welke artiesten er wél komen optreden komende zondag.


Update: Inmiddels heeft de organisatie rondom Bar-Dancing Marlène bekend gemaakt dat er sprake is geweest van een misverstand m.b.t. de regiospreiding. Ter vervanging van Mart Hoogkamer en Marco Schuitmaker zall komende zondag Tini Martin optreden op het mega-terras.